Grow Forest – spelapp om skogsbruk för barn

Södra lanserar i samband med Elmia Wood en spelapp för barn – Grow Forest.

I spelet får barnen följa huvudkaraktären Banja och skapa ett levande och hållbart samhälle med hjälp av skogens resurser. Banja sköter om skogen åt invånarna och upptäcker även skogens möjligheter till lek och rekreation.

– Vi vill att fler ska upptäcka glädjen och möjligheterna i skogen. Grow Forest är ett sätt att välkomna nästa generation skogsägare och medarbetare, säger Håkan Larsson, affärsområdeschef Södra Skog. Allmänhetens kunskap om skogsbruk och skogens produkter är ganska låg och genom spelet hoppas vi väcka både nyfikenhet och skapa nya insikter.

Spelet har utvecklats i samarbete med spelföretaget Gro Play, som arbetar med spel som inspirerar till lärande inom bland annat hållbarhet.

– Gro Play och Södra har en gemensam tro på lekens och spelandets kraft att engagera och lära ut för att så småningom leda till positiv förändring i den verkliga världen, säger Kristian Lundquist, vd och medgrundare Gro Play.

Spelet går att ladda ner till smartphone eller surfplatta från och med den 7 juni. Under skogsmässan Elmia Wood kommer personal från Södra och Gro Play att finnas på plats i Södras monter för att informera om spelappen.

Filed in: Förskola, Nyheter, Teknik Tags: , , , , ,
© 2017 AHA IT-Media AB all rights reserved