Hem NYHETER Studieteknik som Affärsidé för elever

Studieteknik som Affärsidé för elever

Publicerat av: Redaktionen

Hur pluggar man effektivt inför ett prov? Och hur vet man egentligen hur man lär sig bäst? Det är frågor som UF-företaget Education Helpers ger svar på.

Deras affärsidé är att erbjuda en verktygslåda med olika studietekniker och handfasta tips för att elever ska få ökad motivation och nå bättre resultat.

Education Helpers består av Gustaf Witt, Zebastian Nordhøj och Victor Roos. Alla tre läser andra året på ProCivitas ekonomiprogram i Lund.

– Vi saknade utbildning i studieteknik när vi gick i grundskolan och alla vet hur viktigt det är att lära sig det tidigt. Vi vill hjälpa elever att öka motivationen och även ge föräldrar råd och tips på hur de kan bli ett bra stöd för sina ungdomar, säger Gustaf Witt.

Interaktiva föreläsningar

Studieteknik som Affärsidé för elever

Den främsta målgruppen just nu är elever och deras föräldrar på högstadiet samt i årskurs 1 på gymnasiet. Education Helpers håller i interaktiva föreläsningar på skolor och responsen från deltagarna har hittills varit överväldigande positiv. Ett av budskapen är att kvalitet är viktigare än kvantitet.

– Det gäller att hitta sin studieteknik och vi har flera olika tips i vår verktygslåda. Vi har bland annat läst mycket om minnesteknik som vi utgår ifrån i våra föreläsningar. Det kan exempelvis handla om att använda alla sinnen när man studerar, som att markera nyckelord med färger för att visualisera, säger Zebastian Nordhøj.

– Andra konkreta tips är att förklara det man lärt sig för någon annan eftersom det är ett effektivt sätt att befästa kunskapen. Att plugga i intensiva 15-minuterspass med pauser kan också vara ett bra sätt att låta det man repeterar sjunka in och minska risken för pluggtrötthet, säger Gustaf Witt.

Månadens UF-företag

Verktygslådan är full av olika tips och den som lyssnar på Education Helpers får med sig många nya tankar om hur studielivet kan underlättas. Företaget utsågs till månadens UF-företag i Skåne och ambitionen är att växa och utvecklas.

– Vi befinner oss i uppstartsfasen men har redan haft föreläsningar med nöjda deltagare. Tanken är att anpassa vårt material till fler åldrar, kanske även Komvux, och målet är att vi ska ha föreläst på 50 skolor i maj 2018, säger Zebastian Nordhøj.

– Vi har också funderingar på att utbilda andra gymnasieelever i detta så att fler kan hålla föreläsningar i olika delar av landet, någon form av franchise. En annan idé är att försöka inleda samarbeten med läromedels- och läxhjälpsföretag, säger Gustaf Witt.

– Och sen siktar vi självklart på att nå SM-finalen i UF som äger rum i Stockholm i vår, säger han.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>