Hem Nyheter ​Anja Dahlstedt och Linda Lindström nya avdelningschefer på KB

​Anja Dahlstedt och Linda Lindström nya avdelningschefer på KB

Publicerat av: Redaktionen

Anja Dahlstedt och Linda Lindström tillträder under maj/juni som avdelningschefer på Kungliga biblioteket (KB).

De kommer att ansvara för KB:s avdelningar för fysiska samlingar respektive digitala samlingar.

​Anja Dahlstedt och Linda Lindström nya avdelningschefer på KB

Anja Dahlstedt och Linda Lindström. Foto: Tobias Fischer/Marie Ols

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera två avdelningschefer som är väl förankrade i biblioteksvärlden och har gedigen ledarskapserfarenhet. KB är inne i en utvecklingsprocess med en nyligen beslutad verksamhetsplan med fokus på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter.

I det arbetet kommer de två avdelningschefernas erfarenheter från utvecklings- och förändringsarbete att vara mycket betydelsefullt, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

Anja Dahlstedt tillträder den 1 juni som chef för KB:s avdelning för fysiska samlingar. Hon är i dag kultur- och fritidsdirektör i Botkyrka kommun och innan dess var hon verksamhetschef för Botkyrka kommuns bibliotek. Fram till årsmötet i maj är Anja Dahlstedt även förste vice ordförande i Svensk biblioteksförening.

Linda Lindström tillträder den 4 maj som chef för KB:s avdelning för digitala samlingar. Hon är i dag avdelningschef på Karolinska Institutet, Universitetsbiblioteket, avdelningen infrastruktur för vetenskaplig kommunikation. Innan dess har Linda Lindström även arbetat på Chalmers bibliotek.

Eva-Lis Green, nuvarande chef vid KB:s avdelning för digitala samlingar och även tillförordnad avdelningschef för fysiska samlingar, kommer under våren att gå över i en ny roll som senior rådgivare till riksbibliotekarien. Eva-Lis Green kommer att leda arbetet med en ny organisation samt bland annat ansvara för arbetet med att ta fram nytt systemstöd för digitalisering.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>