Hem NYHETER ​Autoexperten sponsrar Skol-SM i e-sport

​Autoexperten sponsrar Skol-SM i e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Det analoga går mer och mer åt det digitala.

Autoexperten omfamnar den utvecklingen för att ge kunderna bättre upplevelser.

– Det känns lika naturligt för oss att stötta Svenska Skidskyttelandslaget som att tillsammans med e-sportförbundet SESF vara med och möjliggöra Skol-SM i e-sport, säger Autoexpertens Marknadschef Magnus Plahn.

Vad är e-sport?
E-sport är en förkortning av ”elektronisk sport” och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel.

​Autoexperten sponsrar Skol-SM i e-sport

E-sportförbundet SESF genomför Skol-SM i e-sport där Sveriges bästa skolor ska utses i spelen League of Legends, CS:GO samt Rocket League. Efter åtta spelade kval i tre olika spel står det nu klart vilka skollag som har gått vidare till Skol-SM finalerna.

Inledningsvis var det totalt 181 deltagande lag som nu har blivit 20 och som ska göra upp om att bli Sveriges bästa skola i e-sport. Finalerna sker 26, 27 och 28 november och kan följas på live på Twitch.

Autoexperten öppnar nya, outforskade, dörrar i och med sponsring av just Skol-SM i e-sport

Autoexperten, som en av landets största bilverkstadskedjor, vill hitta nya innovativa sätt att nå framtidens medarbetare och kunder. Det är också viktigt att lyfta unga talanger och ge dem möjligheten att fortsätta utvecklas.

˗Autoexperten växer och därför är vi i stort behov av nya bilverkstadstekniker. Dessutom behöver vi förnya bilden av det gamla bilmekanikeryrket nu när den snabba utvecklingen gör att det är ny teknik, elektronik, elmotorer och datorer i dagens nya bilar. Att välja e-sport var ett enkelt val och vi ser stor potential att kommunicera i kanalen, säger Magnus Plahn, marknadschef på Autoexperten.

˗Idag har 53 gymnasieskolor e-sport på schemat och antalet skolor ökar. E-sporten har blivit lika viktig som traditionell idrott på skolorna idag. Vi är glada över att Autoexperten vill vara med och hjälpa ungdomarna att nå sina mål, säger Magnus Jonsson, Ordförande på SESF.

Om skol-SM i e-sport

Skol-SM är öppen för alla ungdomar som går på gymnasiet och är medlemmar i e-sportförbundet SESF. De tävlande ska representera sin skola och tillhöra en skolförening. I år sker Skol-SM online på grund av Covid-19, men målet är att finalerna ska ske på ett fysiskt evenemang kommande år. Alla finaler kommer att streamas live på Twitch med casters och en guidande värd.

Skol-SM i e-sport är en ny tävling, men den bygger på tidigare genomförda turneringar och erfarenheter. Lite förenklat så är det höstens upplaga av Gymnasieligan i e-sport som byter skepnad och blir Skol-SM i e-sport.

Gymnasieligan är Sveriges största turnering för gymnasiet och hade fler än 200 medverkande skollag under 2019. Bakom Skol-SM står e-sportförbundet SESF, arrangören DJS Esport AB med Gymnasieligan och några av Sveriges största communities. Sveriges största spelförening Publiclir med 50 000 medlemmar, Facebook-gruppen League of Legends Sverige, med 38 000 medlemmar, samt Facebook-gruppen Rocket League Sverige med 3 900 medlemmar.

Om e-sportförbundet SESF är ett förbund som arbetar för e-sporten i Sverige. SESF är medlemmar i det internationella e-sportförbundet IESF och utser varje år det svenska landslaget i e-sport som representerar Sverige vid VM. Nyligen genomfördes även SM i eHockey tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet. SESF är ett av de förbund som har Svenska Spel som huvudsponsor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>