​CoSafe och Skolon inleder samarbete för smidig åtkomst till CoSafe Skolsäkerhet

CoSafe och Skolon ingår samarbete vilket innebär att skolor och kommuner som är kunder till Skolon kan nå och använda CoSafe Skolsäkerhet genom Skolons plattform.

​CoSafe och Skolon inleder samarbete för smidig åtkomst till CoSafe Skolsäkerhet 1Syftet är att förenkla för användarna hos de skolhuvudmän som vill köpa in CoSafe och som har Skolon.

Samarbetet som inletts innebär dels att CoSafes digitala kommunikationsplattform för larm, incident- och krishantering kommer bli tillgänglig att använda i Skolonplattformen för förenklad inloggning och datahantering. Det innebär också att de kunder som har ramavtal för inköp med Skolon framöver kommer att kunna köpa CoSafes plattform genom detta ramavtal.

CoSafe har idag en mängd företag, kommuner och skolor som använder plattformen. Under hösten har CoSafe lanserat en kampanj för Skolsäkerhet och har idag kunder som ansvarar för 40 000 elever.

– Vårt system ska vara enkelt att köpa in, implementera, administrera och använda. Det är därför ett naturligt steg att addera Skolon som samarbetspartner vilket underlättar våra kunders vardag. Vi ser fram emot samarbetet och möjligheterna det innebär för oss och användarna, säger Felicia Ryhnell, ansvarig för CoSafes kampanj Skolsäkerhet.

Det tekniska integrationsarbetet mellan Skolon och CoSafe kommer att påbörjas omgående och beräknas vara klart i början av 2021.