Hem NYHETER ​Huawei arrangerar virtuell AI-utmaning

​Huawei arrangerar virtuell AI-utmaning

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 oktober–3 december hålls evenemanget Huawei University Challenge 2020, en virtuell utmaning där svenska studenter under 4 veckor tävlar i team för att lösa avancerade AI- och programmeringsutmaningar.

Evenemanget arrangeras av Huaweis R&D-team i Sverige som även deltar i juryn tillsammans med representanter från KTH, Linköpings universitet och Linnéuniversitetet.

​Huawei arrangerar virtuell AI-utmaning

– Artificiell Intelligens och programmering är idag en stor del av vårt samhälle och några av våra främsta forsknings- och utvecklingsområden hos Huawei i Sverige.

Med evenemang som Huawei University Challenge hoppas vi väcka ett intresse hos deltagarna och att de ser möjligheterna med en framtida karriär inom området.

Det ska bli mycket intressant att se lagens olika lösningar på de problem de ställs inför, säger Peter Lundin, vice president R&D för Huawei Sverige.

Huawei European University Challenge 2020 är ett fyra veckor långt evenemang som är helt virtuellt och öppet för magisterstudenter och doktorander inom datavetenskap, robotik, matematik, IT, programmering eller relaterat område. Värd för evenemanget är Huaweis R&D-team i Sverige, vars experter deltar i juryn där de får sällskap av representanter från KTH, Linköpings universitet och Linnéuniversitetet.

Utmaningen startade den 25 september med registrering och avslutas den 3 december med en prisutdelning. Under tävlingsperioden, den 30 oktober till den 29 november kommer deltagande lag, om 3-5 personer, använda AI och programmering när det tävlar mot motståndarlagen och på så sätt samla poäng och säkra flest antal vunna matcher. Lagen tävlar om möjliga praktikplatser hos Huawei och produkter från Huaweis konsumentutbud.

Viktiga datum:

25 september: Registreringen öppnas

29 oktober: Öppningsceremoni

29 oktober: Individuell registrering stängs

30 oktober: Utmaningen börjar

22 november: Registreringen för lagen stängs

29 november: Utmaningen avslutas

3 december: Prisutdelning

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>