Hem Nyheter ​Nu skriver vi historia på De la Gardiegymnasiet

​Nu skriver vi historia på De la Gardiegymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

I år skriver vi historia på De la Gardiegymnasiet när Gymnasiesärskolan startar sitt allra första företag inom Ung företagsamhet (UF).

– Nu inleder våra eleverna ett projekt som kommer att bidra till att de får ökad kunskap och förhoppningsvis tilltro till sin egen förmåga och lust att anta utmaningar i framtiden.

Det blir en bra förberedelse inför kommande arbetsliv. Deras arbete ska bli spännande att följa och jag hoppas att nuvarande och kommande elever kommer att inspireras av det säger Niklas Holmqvist, rektor på Gymnasiesärskolan.

Samarbete

​Nu skriver vi historia på De la Gardiegymnasiet

Elever på programmet för Administration, handel och varuhantering

Eleverna på programmet för Administration, handel och varuhantering kommer i kursen entreprenörskap arbeta med UF-året som helhet. Till sin hjälp har de elever på de individuella och nationella programmen som bidrar med sina kompetenser inom produktion och tillverkning.

Genom Ung företagsamhet skapas ytterligare möjligheter att lyfta elevernas kompetenser, stärka samarbetet mellan eleverna och de olika programmen på Gymnasiesärskolan och att få mer kunskap om företagande.

– Jag ser upplägget inom UF-året som en väldigt bra chans för eleverna att få arbeta verklighetsbaserat. Det märks att det motiverar att få arbeta med ett projekt som är på riktigt. Genom upplägget i Ung Företagsamhet kan vi även naturligt koppla ihop de teoretiska studierna med praktiskt genomförande. Mitt mål är att eleverna ska växa och utvecklas genom UF säger Marie Hasselplan mentor och klassansvarig för Programmet för Administration, handel och varuhantering på Gymnasiesärskolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>