Hem EVENT 1000 åttondeklassare på teknikmässa

1000 åttondeklassare på teknikmässa

Publicerat av: Redaktionen

10-11 oktober bjuder Högskolan i Gävle in alla åttor i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby för att visa hur kul och spännande det kan vara som ingenjör.

– Jag skulle vilja få ungdomarna att våga öppna ögonen för detta.

1000 åttondeklassare på teknikmässa

Anna Högberg

De kan vinna så mycket och det finns så stora möjligheter och passar så många, säger Anna Högberg som undervisar på Miljöstrategprogrammet och för miljöingenjörerna.

Anna vill också slå ett extra slag för miljöingenjör, då det är ett så viktigt ämne nu.

Hon har själv läst Miljöteknikprogrammet på Högskolan i Gävle och hon började arbeta på Högskolan direkt efter examen.

– Jag märkte ganska tidigt i utbildningen att jag kommit rätt och det har jag sedan aldrig ångrat. Högskolan i Gävle är väldigt välkomnande och man trivs!

Teknikmässan

Anna berättar att alla först samlas i Valhall och hälsas välkomna. Vid mässan som finns i anslutning kommer företag som Stora Enso, Gävle Energi, Gästrike Vatten, Billerud-Korsnäs, Sandvik och flera till att presentera sig.

Även gymnasieskolor som Polhem, Vasa, Bessemer och Yrkesgymnasiet har montrar på plats. Sedan vidtar företagsföreläsningar dit man går klassvis.

– Detta är en stor satsning då det är nästan 1000 åttondeklassare som kommer. Vi fokuserar på åttorna, då de kanske inte riktigt har bestämt sig än och därför kanske är lite mer öppna, säger Anna Högberg

Ungdomarna kommer också att få lyssna till inspirerande föredrag av:

Elin ”Teknifik” Häggberg

1000 åttondeklassare på teknikmässa 2

Elin Häggberg

Elin Häggberg är journalist, medievetare, digital designer, Youtuber och bloggare som älskar teknik! Hon vill få fler att upptäcka hur kul och användbar teknik är och se alla möjligheter som finns i vår digitala värld.

Benjamin ”Beppe” Singer

1000 åttondeklassare på teknikmässa 3

Benjamin ”Beppe”

Benjamin ”Beppe” Singer är programledare, producent, föreläsare och mycket annat. Han har bland annat varit med i Hjärnkontoret och skrivit böckerna ”Beppe testar!”. Han kommer att prata om sin resa inom teknikens värld och hur han ser på teknik idag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>