Hem NYHETER Almi Invest investerar i Haldors digitala skolverktyg

Almi Invest investerar i Haldors digitala skolverktyg

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor i Haldor, som utvecklar digitala pedagogiska verktyg för lärare och elever.

I emissionen på totalt 3miljoner kronor deltar också affärsängeln Andreas Eng. Pengarna ska gå till marknadsexpansion i Sverige och övriga Europa.

Haldors användarvänliga och tidsbesparande pedagogiska verktyg är helt integrerade i molntjänsten Microsoft Office 365 och då i synnerhet Teams for Education.

Almi Invest investerar i Haldors digitala skolverktyg

Haldor, med vd Sara Zetterberg i mitten, utvecklar digitala verktyg för skolor och lärare som kompletterar Microsofts skolplattform.

Tjänsterna finns för målgrupperna förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.  De är kopplade till aktuella läroplaner och kunskapskrav som enkelt integreras i det pedagogiska arbetet.

Med hjälp av Haldors tjänster kan lärarna göra planeringar, lägga upp elevuppgifter, dokumentera aktiviteter, ge feedback, göra bedömningar och få en överblick på grupp- och individnivå.

Haldor är ensam om att erbjuda en lärplattform där användarna kan stanna kvar i Microsoft Teams for Education.

Därmed slipper de växla mellan olika miljöer, vilket gör att en lärare kan spara flertalet timmar i veckan på minskat administrativt arbete.

  • EdTechmarknaden är en av de snabbast växande marknaderna i världen, bland annat eftersom skolan behöver enkla verktyg för att nå digitaliseringsmålen, säger Eva Nordlander, fund manager på Almi Invest. Här ligger Haldor väl positionerat med sin innovativa tjänst, som förenklar pedagogernas arbete.
  • Trots att Haldor redan åstadkommit mycket står man bara i början av något som kan bli riktigt stort, säger Andreas Eng. Det ska bli mycket spännande att få vara med på denna resa.

Bolaget har ett nära samarbete med Microsoft kring försäljning och marknadsföring och har utnämnts till ”Partner of the Year” för Sverige och ”Best Teams integration”.

  • Vi är mycket glada över att ha fått in Almi Invest och Andreas Eng som nya investerare, säger Haldors vd Sara Zetterberg. Med investerarnas kapital och kompetens ombord kan vi ta nästa steg i vår utveckling. Vi får också möjlighet att förstärka styrelsen och välkomnar Bengt Anderson som ny styrelseordförande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>