Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn uppmärksammas med Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021
Hem Teknik Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn uppmärksammas med Guldäpplets Jubileumsutmärkelse

Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn uppmärksammas med Guldäpplets Jubileumsutmärkelse

Publicerat av: Redaktionen

Två av författarna till Gleerups serie Digital skola, Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn har idag utsetts till mottagare av Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021 i kategorin kommunala innovatörer.

Med serien Digital skola har Gleerups stimulerat huvudmän, skolor, skolledare och lärare till att förverkliga möjligheterna i en digital skola.

Serien består av en rad konkreta handböcker som ur olika synvinklar belyser skolans digitalisering. Nu belönas två av författarna med Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021.

Att leda i förändring – om Falkenbergs resa
I boken Att leda i förändring skildrar Arja Holmstedt Svensson det förändringsarbete som Falkenbergs kommun genomförde vid införandet av en dator till varje elev.

Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn uppmärksammas med Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021

Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn

– Det förändrings- och utvecklingsarbete som jag var ledare för i Falkenberg var en spännande och utmanande process. Efteråt kände jag ett stort behov av att dela med mig av de erfarenheter vi fått på vägen, säger Arja Holmstedt Svensson.

– Att vara ledare för digital utveckling handlar inte om att vara it expert – utan om att ha vilja att lära sig och förbättra sig – det kan alla göra, säger Arja Holmstedt Svensson.

Upphandling i fokus
Boken Upphandla för utveckling är ett konkret verktyg i upphandlingsprocessen med ett tydligt fokus på skolutvecklingsfrågor och sätter frågan kring upphandlingar på agendan.

– Upphandlingar till digital skola är till allra största del en verksamhetsfråga. Därför ska verksamheten äga och leda hela upphandlingsprocessen, säger Kristina Björn.

– Effekterna av mitt försök att lyfta upphandlingsfrågan genom boken Upphandla för utveckling är svårfångade, men ambitionen var att bidra till bättre förutsättningar för lärare och elever genom att dela kunskap, säger Kristina Björn.

I år firar lärarpriset, Guldäpplet, 20 år och juryn delar ut Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021 till ett antal personer som haft stor direkt betydelse för att inspirera lärare. Inspirera till att utforska och utveckla de digitala möjligheterna i skolan tillsammans med elever och kollegor under en avsevärd del av de tjugo åren 2002–2021 då lärarpriset Guldäpplet delats ut.

Totalt är det 20 enskilda personer/grupper i fem olika kategorier som Guldäpplets jury beslutat att lyfta fram från åren 2002-2021 och som kommer att tilldelas Guldäpplets Jubileumsutmärkelse. Prisutdelning sker på Guldäpplets Dag, den 28 oktober 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>