Hem Nyheter Avgiftsfri kollektivtrafik för elever under sommarlovet

Avgiftsfri kollektivtrafik för elever under sommarlovet

Publicerat av: Redaktionen

Skolungdomar i Västra Götaland får fria resor med kollektivtrafiken i hela länet i sommar.

Det blir möjligt sedan regeringen i förra veckan beslutade att införa ett nytt statligt stöd för sommarlovsresor.

Avgiftsfri kollektivtrafik för elever under sommarlovet

Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd beslutade att ansöka om stödet den 18 april, och för Västra Götalandsregionens del handlar det om cirka 57 miljoner kronor som regionen får från staten.

Satsningen innebär att skolungdomar som under vårterminen lämnar årskurserna 6–9 (grundskolan, grundsärskolan, specialskolan) eller år 1 och 2 i gymnasieskolan/gymnasiesärskolan får avgiftsfri kollektivtrafik under somrarna 2018-2020.

Med detta får barn och ungdomar i Västra Götaland möjlighet att ta sig till vänner, sommarjobb eller aktiviteter på ett hållbart sätt under sommarlovet.

Västtrafik ansvarar för genomförandet och har förberett för ett genomförande inför sommaren 2018.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>