Hem NYHETER Bästa året någonsin på Tekniska – 387 697 besökare under 2019

Bästa året någonsin på Tekniska – 387 697 besökare under 2019

Publicerat av: Redaktionen

Med nyöppnade spelvåningen Play Beyond Play, den internationella turnépremiären av Science Museums Robots och ett brett programutbud har Tekniska lockat en rekordpublik.

387 697 personer besökte museet under 2019, fler än något tidigare år och en ökning på nära 20% från året innan.

Sedan öppnandet av utställningarna Play Beyond Play för drygt ett år sedan och Robots i juli har Tekniska haft rekordpublik – till och med mitt i sommaren som vanligtvis är lågsäsong. När dörrarna stängdes på nyårsafton var det klart att museet gjort sitt bästa år någonsin. Tekniska omfattas inte av den fria entrén till statliga museer.

Bästa året någonsin på Tekniska – 387 697 besökare under 2019

– Det är fantastiskt att se att så många nya besökare hittat hit och att fler och fler kommer tillbaka. Det är viktigare nu än någonsin att satsa på barn och ungas intresse för teknik och vetenskap och den här responsen visar att vi är på rätt spår, säger Peter Skogh, museidirektör.

– Att vi överträffar våra högt satta mål betyder förstås mycket för oss på Tekniska museet. Vi återinvesterar allt i verksamheten och med förra årets besökssiffror har vi nu möjlighet att öka utbudet med några riktigt spännande upplevelser under 2020 och framåt, säger Peter Skogh.

Förutom Tekniskas rekordsiffror till huset har museet också gjort stora satsningar på att nå grupper som vanligtvis inte besöker museer eller science centers. Med en turnerande Maker Tour har nära 4 000 barn i Stockholms förorter och deras lärare fått möjlighet att prova på programmering och stärka sin digitala kompetens. Andra Maker Tour-bussar turnerar till skolor i Kronobergs och Gävleborgs län.Sammanlagt når Tekniska ca 13 000 skolelever runt om landet och ca 50 000 på museet i Stockholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>