Bizbuz Youth är tillbaka för att visa unga möjligheterna i Skellefteå
Hem Event Bizbuz Youth är tillbaka för att visa unga möjligheterna i Skellefteå

Bizbuz Youth är tillbaka för att visa unga möjligheterna i Skellefteå

Publicerat av: Redaktionen

Förra året lanserades eventet Bizbuz Youth, en näringslivsdag med fokus på unga i Skellefteå.

I år är konceptet tillbaka för att både inspirera och visa på möjligheterna som finns här:

Vilka företag finns och vilka är jobben? Vilka program och kurser går det att plugga? Och såklart bra information för den som hellre vill driva eget.

Bizbuz Youth är tillbaka för att visa unga möjligheterna i Skellefteå

Malin Winberg och Gerald Kwizera under Bizbuz Youth 2021.

– Första året vi anordnade eventet blev det en stor succé och redan då beslutade vi att detta ska bli ett återkommande evenemang. Det finns otroliga framtidsutsikter för unga på arbetsmarknaden men även ett väldigt bra utbud vad gäller utbildningar i Skellefteå.

-Det är viktigt att de unga ser alla möjligheter som finns här, och därför är Bizbuz Youth ett bra tillfälle att ge inspiration, vidga vyer och ge goda kunskaper, säger Roland Eriksson, näringslivskoordinator och företagslots på Näringslivskontoret, Skellefteå kommun.

I år får deltagarna bland annat ta del av hur en dag på Northvolt kan se ut, hur utbildningen av piloter på Green Flight Academy går till, höra Emelie Edergard berätta om när hon startade upp HusmanHagberg i Skellefteå, möjligheterna till att studera på Campus och mycket mer.
– Förutom att lyssna till många intressanta personer kommer de att få chansen att knyta kontakter med likasinnade och träffa bra utställare, så vi ser fram emot en väldigt spännande och lärorik förmiddag, säger Roland Eriksson.

Programmet släpps löpande och finns att se på bizbuz.se/youth. Bizbuz Youth är öppet för alla, men riktar sig till unga mellan ca 18–30 år. Det kostar ingenting att delta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>