Caroline af Ugglas stödjer musikterapi för barn och ungdomar
Hem EFTER PLUGGET Caroline af Ugglas stödjer musikterapi för barn och ungdomar

Caroline af Ugglas stödjer musikterapi för barn och ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

MusikBojen, grundad av bland annat Claire Rosvall (Min Stora Dags grundare) och Max Martin, verkar för att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.

Nu får stiftelsen MusikBojen ytterligare en ambassadör – artisten, låtskrivaren och konstnären Caroline af Ugglas.

MusikBojen har verksamhet på Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska Barnsjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatrin samt, delfinansierar musikterapi på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge och genom stöd från Tim Bergling Foundation och bidrag från Max Martin kommer musikterapi nu även att erbjudas vid Drottning Silvias barnsjukhus, BUP sluten vård ”Slottis”, vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Efter sommaren inleds även verksamhet på Skånes Universitetssjukhus i Lund tack vare bidrag från H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About The Children.

Caroline bidrog tidigare i år med att generöst donera ett av sina konstverk, som auktionerades ut till förmån för MusikBojen under Affordable Art Fair i Stockholm.

Caroline af Ugglas stödjer musikterapi för barn och ungdomar– Jag brinner för musik i alla dess former. Musik är otroligt viktigt för mänskligheten och därför är det en självklarhet för mig att stödja MusikBojen som använder musikens kraft för att hjälpa barn och unga att må bättre, säger Caroline af Ugglas

MusikBojens varje år sedan 2018 genom olika stöd och har därmed skapat tillgång till fler musikterapitimmar för barn och ungdomar i Stockholm. Sedan hösten 2018 till december 2021 har MusikBojen varit med och bidragit till musikterapi för drygt 1.000 barn och utfört fler än 6.000 terapisessioner.

-Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Seinabo är en exceptionellt duktig artist och låtskrivare med stort hjärta och integritet, och vi är stolta och hedrade att hon vill samarbeta med MusikBojen och att hjälpa oss att sprida detta viktiga budskap, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.

Musikterapi växer i Sverige

MusikBojen har sedan hösten 2018 fram till slutet på 2021 hunnit genomföra drygt 6 000 sessioner musikterapi med fler än 1000 barn och ungdomar i behov, och har idag verksamhet på bland annat Skånes universitetssjukhus, Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatrin på Drottning Silvias barnsjukhus och BUP trauma Rosenlund, ett skyddat boende, BUFFF som stödjer barn och ungdomar vars föräldrar sitter i fängelse och på habiliteringen på Sabbatsbergs sjukhus. MusikBojen är även med och delfinansierar musikterapi på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge.

Ta gärna del av mer information från MusikBojen på Facebook, LinkedIn, Youtube och Instagram. Bland ambassadörer till stiftelsen finns: Seinabo Sey, Caroline af Ugglas, Nikki Amini, Martin Stenmarck, Loa Falkman, Anne Sofie von Otter och Sthlm Sound Gospel Choir.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>