Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Den digitala kuratorstjänsten Snaptive ingår samarbete med JENSEN gymnasium Södra

Den digitala kuratorstjänsten Snaptive ingår samarbete med JENSEN gymnasium Södra

Publicerat av: Redaktionen

Mobil-appen Snaptive tillhandahåller kuratorer via chatt till unga.

I samarbete med Jensen Södra Gymnasium i Stockholm påbörjas nu ett pilotprojekt där digitala kuratorer erbjuds till skolans elever.

Den digitala kuratorstjänsten Snaptive ingår samarbete med JENSEN gymnasium Södra 2

Foto: Element5 Digital

Svenska skolan har sedan en tid tillbaka mött svårigheter med resurshantering av skolkuratorer. Skolkuratorn har i många fall varken tid eller resurser att bemöta elevernas psykiska välmående på ett proaktivt sätt.

Med Snaptive kan eleverna chatta med kuratorer med hög tillgänglighet och skolkuratorn kan fokusera på det förebyggande arbetet. Initiativet har välkomnats av både skolkuratorer och elever.

-Snaptive är framtiden. Tjänsten hjälper oss fånga upp det vi inte hör och ser bland eleverna.

Det finns mycket eleverna tänker, känner och gör som vi inte kan agera på eftersom vi inte ser det, men med Snaptives verktyg hoppas vi kunna prioritera viktiga områden bland elevernas psykiska välmående. Eleverna tycker väl om appen och har gett oss positiv feedback, säger Lala Essakalli, Skoladministratör och elevvård på JENSEN gymnasium Södra.

-Vi vill att unga i Sverige ska få de bästa möjliga förutsättningarna att må bra, och på så vis kunna utvecklas ännu mer i skolan. Psykisk hälsa är precis lika viktig som fysisk hälsa. Det måste prioriteras mer bland skolledare, säger Cem Celepli Atci, VD och grundare.

Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år enligt Socialstyrelsen. Snaptive är en mobil-app som erbjuder lättillgängliga terapeutiska tjänster i form av samtals- och vuxenstöd samt professionell rådgivning och motiverande samtal. Genom att finnas där ungdomar och genom hög tillgänglighet på kuratorer sänker Snaptive tröskeln för unga med psykiska besvär att få den hjälp och stöd de behöver.

Snaptive kommer finnas tillgängligt för eleverna på JENSEN gymnasium Södra under 2019, både under sommarlovet och under höstterminen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>