Hem Nyheter Det bekräftade fallet gäller en elev i skolan

Det bekräftade fallet gäller en elev i skolan

Publicerat av: Redaktionen

​Den person i Kungsbacka kommun som bekräftats med smitta, efter att ha kommit hem från en resa i norra Italien, är elev på Särö skola i Kungsbacka.

Skolan är öppen som vanligt och välkomnar alla friska elever att ta del av undervisningen.

Det bekräftade fallet gäller en elev i skolan

– Skolan är öppen som vanligt och välkomnar alla friska elever att ta del av undervisningen, säger skolchef Maria Andersson

– Skolan är öppen som vanligt och det finns enligt Folkhälsomyndigheten ingen anledning till att friska elever ska hållas hemma från skolan ur ett smittskyddsperspektiv, säger skolchef Maria Andersson.

Risken för smitta på skolan från det aktuella fallet bedöms enligt smittskydd på Region Halland som låg.

Enligt Region Halland har eleven följt de generella rekommendationerna och kontaktat 1177 så fort hen kände symtom.

De personer som kan ha utsatts för möjlig smitta är redan kontaktade av Smittskydd Halland. Skolan har informerat personal, vårdnadshavare och elever.

– Jag har full förståelse över att det kan förekomma oro, men vi har en god beredskap och litar på ansvariga myndigheter. Vi känner oss trygga i det, säger Maria Andersson.

Kungsbacka kommun följer fortsatt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Får skolan direktiv när det gäller åtgärder kommer berörda givetvis att informeras om det.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>