Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Blekinge Tekniska Högskola, BTH, leder europeiskt samarbete för att motverka digitala hot och attacker

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, leder europeiskt samarbete för att motverka digitala hot och attacker

Publicerat av: Redaktionen

Samtidigt som IT-beroendet blir allt starkare ökar också utsattheten för digitala hot och attacker.

BTH leder sedan 2013 ett europeiskt projekt för att utbilda nästa generations cyberexperter.

Samtidigt som IT-beroendet i världen blir allt starkare ökar också utsattheten för digitala hot och attacker. Det krävs specialister som kan förebygga, upptäcka och åtgärda problem och förhindra kriminalitet på webben eller i datorbaserade system.

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, leder europeiskt samarbete för att motverka digitala hot och attacker

Sedan några år tillbaka finns en ny masterutbildning som utbildar just de här specialisterna. Utbildningen är framtagen genom ett samarbetsprojekt mellan ett antal universitet i Europa. I det EU-stödda projektet ”Educating the next generation experts in cyber security” ingår 22 deltagande organisationer från sju länder; Sverige, Polen, Ukraina, Ryssland, Lettland och Grekland och Tyskland. Ansvarig för projektet är BTH. Mer information om projektet finns på www.engensec.eu.

En viktig del i projektet är att utbyta erfarenheter länderna emellan och det görs bäst genom utbyte på lärarsidan. Vid BTH finns varje år lärare från de övriga ländernas universitet på plats för att undervisa. Just nu finns Ievgeniia Kuzminykh – specialist på webbsäkerhet – från Ukraina på plats i Karlskrona för att undervisa masterstudenterna i IT-säkerhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>