Hem NYHETER Drömstaden – en ny generation miljöhjältar – Vinnare Bredaredskolan 5

Drömstaden – en ny generation miljöhjältar – Vinnare Bredaredskolan 5

Publicerat av: Redaktionen

Under förmiddagen samlades de deltagande klasserna i Drömstaden, ett kunskapsprojekt inom hållbarhet, och det firades att Borås fått ytterligare 200 miljöhjältar i sin stad.

Barnen är vår framtid och också våra bästa utövare och budbärare att ta hand om miljön och den stad vi lever i.

I sina bidrag där de presenterar sin drömstad var det mycket grönt, egna odlingar och roliga papperskorgar och mycket mer.

Motiveringen till vinnarna löd:

Drömstaden - en ny generation miljöhjältar – Vinnare Bredaredskolan 5

Bredaredskolan 5

En ambitiös klass som varit otroligt ihärdiga under hela året och visat stor kreativitet i skapandet av sin innehållsrika Drömstad.

Såväl Drömstadens innovationer och lösningar, som deras eget arbete med Drömstaden, andas gemenskap.

Genom samarbete och möten kan vi möta den hållbara framtiden. Drömstaden som klassen presenterat utstrålar värme och gemenskap – även om den först kan verka lite kantig.

Vinnarklassen blev Bredaredskolan 5 som nu vinner en drömdag den 4 juni. Innehållet är hemligt men det blir en heldag fylld med överraskningar för hela klassen.

Camilla Nygren, läraren för klassen berättar om arbetet med Drömstaden under läsåret. “Upplägget i klassrummet har fungerat väldigt bra! Jag ville från början lägga ansvaret på eleverna, så det inte blir en extra arbetsuppgift för mig. De har själva fått läsa instruktionerna, bestämma hur de ska lägga upp arbetet och hur de ska redovisa. Jag har funnits tillhands hela tiden och hjälpt till i grupperna.”

Vi gratulerar alla deltagare och är så stolta över det arbete som har lagt ner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>