Hem FORSKNING ILT Inläsningstjänst och Optolexia inleder samarbete för att hjälpa fler skolor upptäcka dyslexi i tid

ILT Inläsningstjänst och Optolexia inleder samarbete för att hjälpa fler skolor upptäcka dyslexi i tid

Publicerat av: Redaktionen

Våren 2016 lanserade Optolexia sin metod för screening av dyslexi med hjälp av ögonrörelser och den har väckt mycket uppmärksamhet i såväl medier som bland skolor och pedagoger.

Flera skolor och kommuner har redan screenat sina lågstadieelever med hjälp av Optolexia, men många återstår.

ILT Inläsningstjänst och Optolexia inleder samarbete för att hjälpa fler skolor upptäcka dyslexi i tidBåde samhälle och skola skulle vinna mycket på att hitta alla elever med dyslexi i ett tidigt skede, så att insatser och stöd kan sättas in till rätt elever och i tid. Därför blir nu ILT Inläsningstjänst, en av Sveriges mest välrenommerade aktörer inom området läs- och skrivsvårigheter, återförsäljare av Optolexias screeningmetod.

– Det är extra glädjande att ILT Inläsningstjänst kan bidra med sina erfarenheter och sitt goda rykte för att få fler att använda vår metod.

Tillsammans kan vi verkligen hjälpa skolorna att hitta alla elever med dyslexi i tid, säger Fredrik Wetterhall, VD på Optolexia. Det blir en utmärkt matchning mellan en rutinerad aktör och banbrytande teknik, fortsätter han.

ILT Inläsningstjänst har i över 25 år hjälpt svenska skolor och kommuner i sitt arbete med att stödja elever med dyslexi. Optolexia blir ett komplement till det redan befintliga sortiment som riktar sig mot elever med läs- och skrivsvårigheter.

– Det här samarbetet kommer ge fler av våra skolor och kommuner möjlighet att verkligen hitta de elever som behöver stöd redan i ÅK 1-3, vilket är något av en revolution, säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst. Det fina är att vi kommer ILT Inläsningstjänst och Optolexia inleder samarbete för att hjälpa fler skolor upptäcka dyslexi i tidkunna hjälpa våra kunder att spara både tid och pengar på att insatser görs i tid och med rätt elev. I slutändan är den verkliga vinnaren den enskilda eleven som får det stöd som behövs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>