Ekocampus hjälper Sveriges ekonomistudenter att effektivisera sin studiegång
Hem NYHETER Ekocampus hjälper Sveriges ekonomistudenter att effektivisera sin studiegång

Ekocampus hjälper Sveriges ekonomistudenter att effektivisera sin studiegång

Publicerat av: Redaktionen

Ekocampus är en digital studieplattform för ekonomistuderande som är byggd på utbildningsplattformen Cortexio.

Ekocampus hjälper Sveriges ekonomistudenter att effektivisera sin studiegång

Efter en första lansering i mindre skala under 2019 med drygt 1 000 deltagande studenter är innehållet nu testat, kvalitetssäkrat och reviderat vilket möjliggör en lansering av Ekocampus på bred front under våren 2021.

Ekocampus är en digital studieplattform som riktar sig till landets alla ekonomistuderande vid universitet och högskolor med syfte att underlätta inlärningen och förbättra studieresultaten. Tjänsten är skapad med hjälp av plattformen Cortexio som drivs av Hypocampus AB. Cortexio använder artificiell intelligens och forskning om effektivt lärande med målsättningen att skapa världens bästa studieplattform. Sedan tidigare driver Hypocampus, i samarbete med olika partnerorganisationer, ett antal studieplattformar inom en rad olika områden såsom medicin, juridik och tandsköterskeutbildningar med totalt över 35000 unika användare. Sammantaget ger kunderna tjänsten 9/10 i betyg.

Grundarna till Ekocampus ser positivt på samarbetet med Hypocampus AB. Axel Steenberg, en av grundarna och delägarna, utvecklar:

– Det är mycket glädjande att nu få lansera Ekocampus till en bredare publik efter att ha fått överväldigande positiv respons från testanvändarna under 2020. Cortexio har överträffat alla våra förväntningar så vi ser med tillförsikt fram emot 2021 då vi planerar att nå ut till fler av Sveriges ekonomistudenter.

Hampus Ivert, vd för Hypocampus AB, ser fram emot att följa Ekocampus fortsatta utveckling.

– Vi är glada och stolta över att Ekocampus valt Cortexio som plattform att bygga sitt innehåll på och Hypocampus som partner. Vi är väldigt nöjda med samarbetet så här långt och är övertygade om att merparten av Sveriges ekonomstudenter kommer se Ekocampus som en naturlig del av sina fortsatta studie, säger Hampus Ivert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>