Fler gymnasiala fordonsprogram kan utbilda på distans

I samband med coronaviruset har många skolor och praktiska utbildningar behövt ställa in sina undervisningstillfällen.

Fler gymnasiala fordonsprogram kan utbilda på distans 1För att säkra att elever på fordonstekniska gymnasieprogram fortsatt får den kompetens de behöver erbjuder ProMeister en lösning till de skolor som vill komplettera sin utbildning eller ställa om till distans.

– Att den praktiska undervisningen blir inställd är förödande för fordonsbranschen som redan är i akut behov av medarbetare med fordonsteknisk kompetens. Till fordonstekniska gymnasieprogram erbjuder vi en plattform för webbaserad utbildning som täcker fordonsprogrammets nuvarande läroplan och även den nyligen lanserade reviderade läroplanen, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

ProMeister levererar tjänster och kompetens till fordonsverkstäder och fordonstekniker. Vidareutbildning och kompetensförsörjningen sker i hela spektrumet från grund- och gymnasial nivå till avancerad nivå. Utöver egna utbildningar har ProMeister utvecklat utbildningspaket för Electude som gör det möjligt för skolor med fordonsteknisk inriktning att fortsatt tillgodose eleverna kompetens.

– Electudes inlärningsstil bygger på gamification vilket även utmärker våra fordonstekniska utbildningspaket. Gamification innebär att eleven tar sig vidare från en nivå till nästa genom att genomföra ett antal uppdrag på korrekt vis, precis som vid ett spel. På så vis kan vi säkerställa att eleverna fortsatt tillgodoser sig den fordonstekniska kompetens som marknaden efterfrågar, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.