Hem Nyheter Fler gymnasiala fordonsprogram kan utbilda på distans

Fler gymnasiala fordonsprogram kan utbilda på distans

Publicerat av: Redaktionen

I samband med coronaviruset har många skolor och praktiska utbildningar behövt ställa in sina undervisningstillfällen.

För att säkra att elever på fordonstekniska gymnasieprogram fortsatt får den kompetens de behöver erbjuder ProMeister en lösning till de skolor som vill komplettera sin utbildning eller ställa om till distans.

Fler gymnasiala fordonsprogram kan utbilda på distans

– Att den praktiska undervisningen blir inställd är förödande för fordonsbranschen som redan är i akut behov av medarbetare med fordonsteknisk kompetens.

Till fordonstekniska gymnasieprogram erbjuder vi en plattform för webbaserad utbildning som täcker fordonsprogrammets nuvarande läroplan och även den nyligen lanserade reviderade läroplanen, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

ProMeister levererar tjänster och kompetens till fordonsverkstäder och fordonstekniker. Vidareutbildning och kompetensförsörjningen sker i hela spektrumet från grund- och gymnasial nivå till avancerad nivå. Utöver egna utbildningar har ProMeister utvecklat utbildningspaket för Electude som gör det möjligt för skolor med fordonsteknisk inriktning att fortsatt tillgodose eleverna kompetens.

– Electudes inlärningsstil bygger på gamification vilket även utmärker våra fordonstekniska utbildningspaket. Gamification innebär att eleven tar sig vidare från en nivå till nästa genom att genomföra ett antal uppdrag på korrekt vis, precis som vid ett spel. På så vis kan vi säkerställa att eleverna fortsatt tillgodoser sig den fordonstekniska kompetens som marknaden efterfrågar, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>