Fortsatt när- och fjärrundervisning för Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieelever
Hem Kommuner Fortsatt när- och fjärrundervisning för Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieelever

Fortsatt när- och fjärrundervisning för Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieelever

Publicerat av: Redaktionen

I ytterligare två veckor kommer Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieskolor kombinera när- och fjärrundervisning med cirka en tredjedel av eleverna närvarande på plats i skolan.

Fortsatt när- och fjärrundervisning för Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieelever

– Den nedåtgående trenden vad gäller smittspridning av covid-19 i Blekinge tycks tyvärr vara bruten. Det finns även en farhåga för spridning av muterat virus nu när föräldrar och elever återvänder från skidorter i delar av landet med större smittspridning. Region Blekinges Smittskyddsenhet rekommenderar därför länets skolor att behålla nuvarande andel närundervisning oförändrat kring 30 %, både på högstadiet och gymnasiet under vecka 9-10, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

Smittskydd Blekinge rekommenderar att fortsätta på samma sätt som innan sportlovet, med cirka en tredjedel av eleverna på plats på länets gymnasie- och högstadieskolor. Rekommendationen avser vecka 9 och 10. Samtliga kommunala huvudmän har valt att följa rekommendationen.

Som tidigare är särskolan undantagen samt viss behovsprövad verksamhet.

Vad beslutet innebär i Sölvesborg
I Sölvesborgs kommun innebär det att högstadieelever i årskurs 7-9 på Bokelundsskolan och Mjällby skola kommer att ha samma upplägg under de två kommande veckorna.

Även gymnasieskolan Furulundsskolan väljer att ha en tredjedel av eleverna inne på skolan samtidigt.

Respektive skola kommer att informera elever, personal och vårdnadshavare mer detaljerat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>