Hem KOMMUNER Framtidsfrågor i fokus då Nacka kommun deltar i innovationsvecka

Framtidsfrågor i fokus då Nacka kommun deltar i innovationsvecka

Publicerat av: Redaktionen

Idag inleds innovationsveckan, en nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt.

Nacka kommun arrangerar ett stort digitalt seminarium tillsammans med London city för att inspirera till att hitta nya kreativa sätt att få medborgare att tillgodogöra sig ny kunskap i en tid då kraven från arbetsmarknaden snabbt förändras.

Bakom innovationsveckan står Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Målet är att väcka intresse och uppmärksamhet för det innovationsarbete som pågår i hela landet.

Framtidsfrågor i fokus då Nacka kommun deltar i innovationsvecka

Hanna Elving, huvudprojektledare för Swedish Edtest på Nacka kommun

– Innovationsveckan är ett viktigt initiativ som kommer att växa i betydelse, säger Hanna Elving, huvudprojektledare för Swedish Edtest på Nacka kommun. Det här är ett bra forum för att lyfta fram vad Sverige är bra på och vad vi kan bli bättre på.

Kommuner kommer att behöva dela med sig av sina kunskaper men också inspireras av goda exempel. Jag hoppas kunna nätverka och kunna visa upp Swedish Edtest under innovationsveckan, men också få med mig nya inspel för att utveckla projektet än mer.

Nacka kommun arrangerar Fusion Cities tillsammans med London city, ett stort digitalt seminarium med 300 internationella deltagare. Syftet med seminariet är att lyfta fram goda exempel på hur städer kan arbeta för att medborgarna kan hitta mer kreativa sätt att få ny kunskap i en tid då kraven från arbetsmarknaden snabbt förändras.

– Jag kommer att presentera konkreta erfarenheter från oss i Nacka, hur vi genom Swedish Edtest arbetar för att myndigheter kan träna sin samarbetsförmåga mot andra branscher och områden som inte är ens egna. Här har vi tagit fram en vetenskaplig metod för att pröva nya digitala läromedel och hur man kan ta första steget för att få flera parter att se värdet i att samarbeta. Det tror jag att många kan lära sig av.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>