Fria-timmen för extra studiestöd
Hem NYHETER Fria-timmen för extra studiestöd för elevernas kunskapsutveckling

Fria-timmen för extra studiestöd för elevernas kunskapsutveckling

Publicerat av: Redaktionen

För att stötta elevernas kunskapsutveckling införde Linköping Fria Läroverk Fria-timmen i början av terminen.

En timme i veckan efter ordinarie skoltid finns alla lärare tillgängliga på skolan för eleverna och stödet används flitigt.

Fria-timmen är till för alla elever. Det kan handla om elever som varit borta på grund av sjukdom och behöver komma ikapp eller elever som vill ha hjälp att sträcka sig lite längre och nå högre betyg. Det är en timme när alla lärare finns tillgängliga och eleverna kan söka upp just den lärare som de vill träffa för att utveckla sina kunskaper.

Daniel Nyenger, biträdande rektor på skolan tycker att första terminen med Fria-timmen varit lyckad.

Fria-timmen för extra studiestöd

Elev och lärare Linköping Fria Läroverk

– Det brukar komma 20-30 elever varje vecka. Oftast kommer elever som missat saker på grund av sjukdom eller annan anledning och ibland kommer elever som vill ha extra hjälp för att förstå vissa moment i den vanliga undervisningen.

Det är för tidigt att se om Fria-timmen har gett några effekter på kunskapsresultaten.

– Men vi hör att eleverna gillar att vi är tillgängliga och att det är enkelt att be om hjälp så planen är att vi fortsätter med Fria-timmen även nästa läsår.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>