Hem Nyheter Fujitsu bygger miljövänliga, mobila klassrum för att förbättra skolgång i Sydafrikas glesbygd

Fujitsu bygger miljövänliga, mobila klassrum för att förbättra skolgång i Sydafrikas glesbygd

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har tillsammans med kanalpartnern Sizwe Africa IT Group inlett ett initiativ för att förbättra förutsättningarna för undervisning i glesbygdsområden i Sydafrika genom att bygga mobila, självförsörjande klassrum utrustade med modern, digital utrustning.

Fujutsu och Sizwe Africa IT Group har tagit fram ett ”Edu-Smart Green Center”, vilket är benämningen på deras miljövänliga, mobila och digitalt utrustade klassrum, som ryms inuti en stor fraktcontainer.

Fujitsu bygger miljövänliga, mobila klassrum för att förbättra skolgång i Sydafrikas glesbygd

Projektet inriktar sig mot områden på Sydafrikas glesbygd, vilket är områden där skolgången ofta är bristfällig på grund av sin avlägsenhet och avsaknad av resurser. Elever som växer upp där får därför ofta svårt att klara av att slutföra grundskolan.

Klassrummen kommer att ha plats för 27 elever och en lärare. På max tio veckor kan ett center byggas, levereras och vara redo för bruk. Därmed sparas mycket tid jämfört med den att uppföra en traditionell tegelbyggnad då det är tidsödande att få byggtillstånd för en permanent byggnation.

Genom solpaneler på taket är klassrummen komplett självförsörjande. Eleverna sitter framför varsin laptop (Fujitsu FUTRO Thin Clients) medan läraren har en interaktiv whiteboard med touchskärm. Allt läromaterial är lagrat lokalt på en server (Fujitsu PRIMERGY RX2530 M43), placerad inuti klassrummet.

Klassrummen är utrustade med internetuppkoppling, men är också designade för att fungera utan nätverkstillgång eftersom fungerande uppkoppling kan vara en bristvara i dessa områden. Allt lektionsmaterial och dylikt finns därför tillgängligt lokalt på servern. All hårdvara är dessutom designad för att klara av stora temperaturskillnader för att undervisning ska kunna rulla på trots höga sydafrikanska temperaturer.

”Vår filosofi kring Human Centric Innovation handlar om att föra samman människor, information och infrastruktur och tillsammans skapa värde för såväl enskilda individer som samhället i stort. Detta projekt som Fujitsu och Sizwe Africa IT Group tillsammans driver fångar verkligen denna ambition. Tack vare intelligent användning av teknik kan vi här göra en positiv insats för de samhällen som nås av klassrummen. Genom att förse dessa ungdomar med digital utbildning ges de nya möjligheter att säkra en bättre framtid via utbildning.” kommenterar Steven Kramer, kanal- och marknadsföringschef på Fujitsu Sydafrika.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>