Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Göteborgsskola bäst på europeiskt samarbete

Göteborgsskola bäst på europeiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

SKF Tekniska Gymnasium belönas med utmärkelsen Årets Erasmus+aktör för sitt framgångsrika arbete med europeiska utbyten inom yrkesutbildning.

Universitets- och högskolerådet (UHR) delar ut priset för att uppmärksamma organisationer som utvecklar verksamheten genom samarbeten med andra länder i Europa.

Göteborgsskola bäst på europeiskt samarbete

– Det känns jätteroligt och spännande. Tack vare finansiering från Erasmus+ kan vi erbjuda i princip alla elever utlandspraktik.

De internationella utbytena bidrar till att höja kvaliteten på utbildningen och ger våra elever en större attraktionskraft på arbetsmarknaden, säger Ulrika Wiklander, lärare och internationell koordinator på SKF Tekniska Gymnasium.

Erasmus+ är EU:s program för europeiskt samarbete inom utbildning, ungdom och idrott.

För att uppmärksamma programmet delar UHR för andra året i rad ut utmärkelsen Årets Erasmus+aktör – i år till en anordnare av yrkesutbildning.

SKF Tekniska Gymnasium belönas för att medvetet och långsiktigt ha ”förankrat det europeiska samarbetet i organisationens kvalitets- och verksamhetsutveckling”. Skolan har under flera år, med bidrag från Erasmus+, gett elever och personal möjlighet att praktisera och kompetensutveckla sig i andra länder i Europa.

– SKF Tekniska Gymnasium använder i sin pedagogiska verksamhet och på ett genomtänkt sätt de internationella möjligheter som Erasmus+ erbjuder. Skolan har också på ett föredömligt sätt kommunicerat sina erfarenheter till omvärlden, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

Prisutdelning i Norrköping 12 september

Camilla Alenäs, rektor, och Ulrika Wiklander, lärare och internationell koordinator, tar emot priset den 12 september i samband med konferensen Årets Erasmus+aktör i Norrköping. Norrköpings kommun belönades med utmärkelsen 2017.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>