Hem NYHETER Grönt ljus för Astars SFI-undervisning i Östersund

Grönt ljus för Astars SFI-undervisning i Östersund

Publicerat av: Redaktionen

Astars SFI-undervisning i Östersund har tillsammans med Skolinspektionen – efter uppföljning – åtgärdat de brister som myndigheten påtalade i tillsynen förra hösten.

– Ett mycket glädjande besked och ett bevis på att vår utbildning uppfyller alla de krav som ställs, säger Gunilla Kvist, rektor på Astar Östersund.

Grönt ljus för Astars SFI-undervisning i Östersund

I den första tillsynen i augusti 2017 påtalade SI utvecklingsområden inom bland annat arbetssätt och innehåll samt utformningen av lektionerna.

Dessa områden är nu avhjälpta och förstås glädjande och ett viktigt kvitto på att Östersund har högkvalitativ SFI-undervisning.

– Vi har jobbat hårt och alla, inte minst våra duktiga och engagerade lärare, har varit delaktiga. Jag är stolt över vår verksamhet, men framförallt över min personal, säger Kvist.

Utvecklingsarbetet har skett löpande och skolan har haft en kontinuerlig dialog med Östersunds kommun kring initierade förbättringsåtgärder.

Verksamheten har bland annat genomfört och planerat för följande utvecklingsområden;

  • Pedagogiska utvecklingsinsatser
  • Individanpassat lektionsinnehållet till eleverna
  • Digitaliserat planeringen av undervisningarna
  • Utvecklat och hittat nya modeller för det systematiska kvalitetsarbetet
  • Utökat lärarnas planeringtid

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>