Hem SKOLNIVÅ Grundare Sara Damber tillbaka som styrelseordförande i stiftelsen Friends

Grundare Sara Damber tillbaka som styrelseordförande i stiftelsen Friends

Publicerat av: Redaktionen

Hennes egna erfarenheter av att vara utsatta för mobbning som barn ledde till att hon grundade Friends 1997

Sara har kompromisslöst kämpat hela sitt liv för att stärka barns rättigheter som en av Sveriges mest framstående sociala entreprenörer.

– Mobbning ökar bland barn och unga i Sverige och trots att Barnkonventionen nästa år blir lag utmanas och nedprioriteras barns rätt till en trygg uppväxt. Arbetet mot mobbning bland barn och unga är en avgörande fråga för hela samhället. Inget barn ska behöva vakna med en klump i magen av oro, säger Sara Damber.

Grundare Sara Damber tillbaka som styrelseordförande i stiftelsen Friends

Sara Damber under Friends seminarium Kraftsamling mot mobbning 2019

Sara Damber tar över posten efter Charlotte Petri Gornitzka, som varit styrelseordförande år 2015-2019. Förutom Friends har Sara Damber grundat organisationen Reach For Change tillsammans med Kinnevik samt arbetat som skolchef. Idag är Sara verksamhetschef för Hugo Stenbecks Stiftelse där hon arbetar strategiskt för att stärka civilsamhällets arbete för barns rättigheter. Tillsammans med Sara valdes också Jacob Flärdh in som ledamot i styrelsen. Jacob har tidigare varit forsknings- och utvecklingschef på Friends, är grundare av World Anti-Bullying Forum och idag generalsekreterare för organisationen Child 10.

– Jag är oerhört glad att även Jacob Flärdh kliver in i styrelsen tillsammans med mig. Jacobs erfarenhet och kompetens i frågan är världsledande, och tillsammans med resten av styrelsen kommer vi att arbeta hårt för att Friends ska bli ännu starkare som den samlande och drivande aktören för att skapa en värld utan mobbning. Bara tillsammans kan vi stoppa mobbning, säger Sara Damber.

– Vi är otroligt glada att både organisationens grundare och vår tidigare forskningschef återvänder till Friends. Sara Damber kan verksamheten väl och har ett enormt globalt engagemang för barns situation i världen. Hon är entreprenören med stor kapacitet och handlingskraft, precis vad Friends behöver, säger Friends tillförordnade styrelseordförande Didrik von Seth som nu övergår till att vara ledamot i styrelsen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>