Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Gymnasieelever möter branschen på gemensam IT-mässa

Gymnasieelever möter branschen på gemensam IT-mässa

Publicerat av: Redaktionen

Just nu arrangerar NTI-gymnasiets och IT-Gymnasiets skolor i Skåne en gemensam IT-mässa på Ideon i Lund.

IT-elever från ITG och NTI i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad möter företag för att få en inblick i framtidens arbetsmarknad.

På plats finns representanter för företag som IKEA, FS Data, Atea, Swedsecure, Dfind och Poolia. Även Arbetsförmedlingen och Helsingborgs Stadsbibliotek deltar. Dagen består av både panelsamtal och möjligheter för eleverna att ställa frågor till företagen.

Gymnasieelever möter branschen på gemensam IT-mässa

– Vi ser det som ett utmärkt tillfälle för våra elever att få information om vilka kompetenser företagen letar efter, och kommer att behöva i framtiden. Under dagen kommer även två före detta elever att berätta om hur deras karriärer sett ut sedan de tog examen från NTI-gymnasiet och IT-gymnasiet.

En av dem jobbar idag som spelutvecklare på företaget Massive, berättar Mickey Missler, lärare i IT-ämnen på IT-Gymnasiet i Helsingborg.

ITG:s och NTI:s skolor Skåne har ett gemensamt programråd som träffas varje termin, det var där idén till IT-mässan föddes. I programrådet ingår både IT-lärare och APL-samordnare, och man fokuserar främst på att utveckla arbetet med det arbetsplatsförlagda lärandet (APL).

– Vid varje tillfälle har vi representanter från företag samt elever på plats. Vi diskuterar hur vi kan utveckla vårt APL-arbete men också på hur vi kan stärka våra IT-utbildningar generellt utifrån företagens behov. Det ger oss helt enkelt input kring hur att vi kan rusta våra elever med de kompetenser som arbetsgivare söker, säger Mickey Missler.

På dagens mässa får eleverna möjlighet att prata direkt med arbetsgivare inom de branscher de utbildar sig till.

– Vem vet, kanske knyts det kontakter här idag som leder till att våra elever får en fot in på spännande företag. Om inte så får de åtminstone nyttig kunskap om hur arbetsmarknaden ser ut och hur företagen tänker när de rekryterar. Den här typen av sammankomster är ett sätt för oss som skola att närma oss näringslivet, och ett sätt för näringslivet att komma i kontakt med framtidens arbetskraft, säger Mickey Missler.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>