Hem SkolNivåGymnasium Håll energinivån uppe i skolan

Håll energinivån uppe i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till skolstart lanserar Gymnastikförbundet fyra nya pausgympafilmer som riktar sig till elever som går i grundskolan och på gymnasiet.

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier.

Håll energinivån uppe i skolan

Centrum för idrottsforskning, har till exempel larmat om att två av tre barn inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag.Svensk Gymnastik vill bidra till att få fler barn och unga i rörelse och kortare rörelsepauser i skolan är ett sätt att göra det.

Två av filmerna riktar sig till elever i låg- och mellanstadiet och de andra två har en lite äldre målgrupp med elever i högstadiet och gymnasiet.

Det är två filmer för vardera målgruppen, en dansinspirerad variant och en lite jobbigare variant med styrkeövningar för att verkligen få upp pulsen.

När du rör dig en stund händer det mycket i kroppen och hjärnan:

  • Du ökar din blodcirkulation i kroppen
  • Du får ett starkare skelett
  • Även muskler och leder påverkas positivt
  • Du ökar ditt minne och komihåg
  • Aktivitet ger dig förhöjd kreativitet och koncentrationsförmåga
  • Du blir piggare och gladare och sover bättre på nätterna
  • Vilket också ger dig ett bättre självförtroende och du känner dig oftare nöjdare
  • Stressnivåerna i kroppen tas om hand på ett bättre sätt och du klarar din vardag bättre

Syftet är att att filmerna, som är gjorda av unga för unga, ska inspirera till en rolig rörelsepaus för skolelever. Filmerna är fria att använda och sprida och finns på Gymnastikförbundets Youtube-kanal.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>