Hem NYHETER Handlingsplan ska förbättra Malmöstudenters villkor

Handlingsplan ska förbättra Malmöstudenters villkor

Publicerat av: Redaktionen

Malmö ska bli Sveriges bästa studentstad.

Så lyder visionen för projektet Studentstaden Malmö – ett samarbete mellan Malmö stad och Malmö universitet som nu förlängs.

Handlingsplan ska förbättra Malmöstudenters villkor

Samtidigt har en ny handlingsplan för de kommande fem åren tagits fram för att förbättra studenters villkor i staden.

Malmös studenter tycker att Malmö är en attraktiv stad att bo och studera i. Men många känner en oro över sin bostadssituation och sitt framtida arbetsliv samt uttrycker en önskan efter fler studiesociala aktiviteter och mötesplatser. Det visar resultatet av en förstudie som genomförts inom ramen för projektet, där över 80 studenter vid Malmö universitet intervjuats.

– Attraktiva och överkomliga bostäder, framtida karriärmöjligheter samt starkare studentliv är saker som stärker studenters trivsel i en studentstad, säger Zeynep Erdal, studentkoordinator.

Förstudien ligger nu till grund för en handlingsplan som tagits fram där en rad aktiviteter ska prioriteras. Samtidigt förlängs samarbetsavtalet mellan staden och universitetet och gäller nu i ytterligare fem år.

– Vi kan tillsammans göra viktiga insatser för att stärka studentlivet, och jag ser positivt på ett nytt samarbetsavtal mellan staden och universitetet, säger Andreas Norbrant, stadsdirektör i Malmö stad.

Handlingsplanen fokuserar på en rad olika aktiviteter som berör arbetsliv, studentliv och studentbostäder. Några konkreta exempel på aktiviteter är bland annat framtagandet studentbostadsstrategi som säkrar att staden kan erbjuda attraktiva och överkomliga bostäder, etablerandet av ett forum där studenter och politiker möts och framtagandet av en karriärövergångssstrategi som underlättar studenters etablering på arbetsmarknaden.

– Att studenter ska kunna känna sig trygga i att starta sin karriär i Malmö efter examen är en gemensam ambition för både universitetet och staden. Det nya avtalet skapar goda förutsättningar för att agera på detta, säger Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>