Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Hög andel studenter på Högskolan Väst får jobb efter examen

Hög andel studenter på Högskolan Väst får jobb efter examen

Publicerat av: Redaktionen

Etableringen på arbetsmarknaden är fortsatt hög bland Högskolan Västs examinerade studenter.

Universitetskanslersämbetets (UKÄ) färska rapport visar att hela 87 procent av dem som examinerades läsåret 2015/16 på Högskolan Väst var etablerade på arbetsmarknaden efter 1-1,5 år.

Hög andel studenter på Högskolan Väst får jobb efter examen

UKÄ:s uppdrag är att följa och redovisa hur nyexaminerade studenter har etablerat sig på arbetsmarknaden efter sina avslutade studier. Av dem som examinerades läsåret 2015/16 på Högskolan Väst var alltså hela 87 procent etablerade på arbetsmarknaden efter 1-1,5 år. Det är en ökning jämfört med förra undersökningen bland examinerade år 2014/15 där etableringen hos Högskolan Västs studenter låg på 86 procent. Resultatet i årets rapport innebär att Högskolan Väst återigen ligger en bit över riksgenomsnittet på 85 procent.

Bland de åtta bästa

I jämförelse med Sveriges övriga närmare 40 lärosäten som är med i mätningen, ligger Högskolan Väst högt upp på listan. Totalt är man bland de åtta bästa bland landets breda lärosäten, det vill säga om man bortser från landets mer nischade ”fackhögskolor” som exempelvis Karolinska institutet och Försvarshögskolan. Bland de åtta är Linköpings universitet i topp på 89 procent och de övriga sju därunder ligger tätt samlade på mellan 87-88 procent.

Bland olika utbildningar/examina finns skillnader i etableringsgrad. De som ligger högst på Högskolan Väst bland yrkesexamina på grundnivå är Sjuksköterska och Grundlärare med 92 procent samt Förskollärare med 91 procent.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>