Inför högskolevalet: Behovet av IT-säkerhetskompetens växer snabbast
Hem säkerhet Högskolevalet: Behovet av IT-säkerhetskompetens växer snabbast

Högskolevalet: Behovet av IT-säkerhetskompetens växer snabbast

Publicerat av: Redaktionen

Den 19 april stänger ansökningarna till universitet och högskolorna och trots uppmärksammade IT-attacker senaste åren väljer alldeles för få en karriär inom cybersäkerhet – globalt saknas 2,72 miljoner talanger inom branschen.

Antalet talanger behöver globalt växa med 65% och i Sverige är IT-säkerhet en av de kompentenser där behovet väntas öka mest närmsta åren.

Inför högskolevalet: Behovet av IT-säkerhetskompetens växer snabbastF5 anser att det är viktigt att tidigt introducera unga till ämnet för att väcka intresse – men eftersom det inte löser det kortsiktiga behovet har de tagit fram en framgångsrik modell för att lösa dagens kompetensbrist.

F5 har lanserat sitt eget utbildningsprogram för att lära upp lovande talanger. Enligt F5 är komptensbristen så pass hög det att branschen inte kan rekrytera sig till den kompetens man behöver – även om det är det de flesta företag vill och försöker med.

Därför vill F5 uppmuntra fler i branshen att tillsammans lösa kompetensbristen genom att lansera egna utbildningsprogram. Därför delar de med sig av vad som gjort deras koncept framgångsrikt för att hitta nya talanger. Programmet började i Sverige och den svenska utbildningsmodellen har därefter spridit sig globalt inom organisationen.

Vore det intressant att intervjua Kristina Wiktander om hur de arbetar med att säkra framtidens talanger och vilka lärdomar hon kan dela med sig av till branschen?

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>