Hem Nyheter Hon är årets yrkeslärare inom hotell och turism

Hon är årets yrkeslärare inom hotell och turism

Publicerat av: Redaktionen

Årets yrkeslärare inom hotell och turism finns på Realgymnasiet i Stockholm och heter Kajsa Ludvigsson.

Juryn föll bland annat för Kajsas förmåga att entusiasmera eleverna till att bli kunskapssökande och att tro på sig själva.

Kajsa undervisar på hotellutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm och fick ta emot priset på Rikslärarkonferensen som nyligen arrangerades av UHR och Malmö Universitet.

Hon är årets yrkeslärare inom hotell och turism

Kajsa Ludvigsson

-Det känns jättebra men overkligt. För mig betyder det att vi arbetar på rätt sätt på hotellutbildningen. Vi har hittat ett koncept som fungerar med en undervisningsmodell som är modern, och inte minst att eleverna mår bra. Utmärkelsen tillhör lika mycket utbildningen och det goda samarbetet med Nordic Choice Hotels, som mig, säger Kajsa.

Kajsa visste inte om att hon hade blivit nominerad så när de ropade upp hennes namn på galan så blev hon väldigt överraskad.

– Jag visste inte om att jag blivit nominerad men jag hade skojat om det på morgonen, att kanske jag borde ta på mig något fint för man vet ju aldrig, fortsätter Kajsa.

Juryns nominering löd: ”Kajsa lyckas entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande och för att hon får eleverna att tro på sig själva i den yrkesroll dom utövar. Hon är en bra förebild och delar på ett inspirerande sätt med sig av sina erfarenheter. Hon arbetar ämnesöverskridande med både, svenska, samhälle, historia och är drivande till nya arbetssätt utan för klassrummen.”

Hur har hon då lyckats med detta? Enligt Kajsa så arbetar hon på ett holistiskt sätt.

-Jag arbetar både med mjuka och hårda värden. Jag är tillsammans med eleverna på hotellet i de praktiska momenten och jag finns även där när det gäller känslor. Det är viktigt för mig att kolla av med dem hur de mår, säger Kajsa.

-Det som driver mig är att arbeta med människor och ungdomar. De ger mig energi. Att få vara med och forma dem, hjälpa dem och stötta dem till att få en bra framtid känns fantastiskt bra, fortsätter hon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>