Hem NYHETER Hon blev årets pedagogiska pristagare på Högskolan Väst

Hon blev årets pedagogiska pristagare på Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Hon är adjunkt i omvårdnad och tycker det bästa med lärarrollen är mötet med studenterna.

De ger henne energi tillbaka.

Hon blev årets pedagogiska pristagare på Högskolan Väst

Birgitta Stenström i samband med utdelningen av det Pedagogiska priset. Foto: Andreas Olsson

Birgitta Stenström har tilldelats Studentkåren vid Högskolan Västs pedagogiska pris 2018.

– Att en dag när man är trött komma till högskolan och möta studenterna och bli energifylld är det bästa med mitt jobb. Ett sådant här pris betyder fantastiskt mycket för mig, säger Birgitta Stenström, som var en av sex nominerade lärare.

Det är nionde gången det pedagogiska priset delas ut av Studentkåren vid Högskolan Väst. Utdelningen sker på Högskolan Västs Akademiska högtid, som i år hölls fredagen den19 oktober.

Det är högskolans studenter som nominerar och alla nominerade lärare intervjuas och bedöms utifrån flera kriterier såsom engagemang, kompetens och pedagogiskt förhållningssätt. Studentkårens motivering för att ge Birgitta Stenström årets pris lyder:

”Med ett genuint intresse för människor och ett engagemang som gör studierna roliga och intressanta lyfter Birgitta Stenström studenterna till nya nivåer. Tillsammans med en vilja att få varje student att känna sig hörd och sedd når hon studenterna även under utbildningens svårare kurser. Hon motiverar studenterna och väcker deras intresse genom stöttning, inslag av humor och egna erfarenheter. Ett stöttande pedagogiskt förhållningssätt baserat på bred kompetens gör det möjligt för Birgitta Stenström att tillgodose studenternas olika behov och ge dem förutsättningarna att lyckas.

Förmågan att blanda erfarenhet, kompetens och pedagogik på ett sätt som engagerar studenter tillsammans med ett brinnande intresse för området är någonting som Studentkåren vid Högskolan Väst vill uppmärksamma. Birgitta Stenströms önskan att få undervisa har resulterat i fyra år på högskolan, och vi hoppas kunna uppmuntra till ett fortsatt engagerande arbete genom denna utmärkelse. Vinnaren av 2018 års pedagogiska pris är Birgitta Stenström.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>