Idékläckning blir Space to innovate – Helsingborgs innovationsarbete visas under H22 City Expo
Hem Nyheter Idékläckning blir Space to innovate – Helsingborgs innovationsarbete ska visas under H22 City Expo

Idékläckning blir Space to innovate – Helsingborgs innovationsarbete ska visas under H22 City Expo

Publicerat av: Redaktionen

Ett brett innovationsarbete ska öka välfärden i Helsingborg.

Beståndsdelarna i arbetet är idéer från stadens egna medarbetare.

Idékläckning blir Space to innovate – Helsingborgs innovationsarbete visas under H22 City ExpoUnder namnet Space to Innovate visas ett axplock av innovationerna under H22 City Expo i sommar.

På Sundstorget mitt i Helsingborgs innerstad ska besökarna kunna ta del av presentationer av smarta idéer som visat sig hålla hela vägen till olika grader av innovation och förverkligande. Utställningen Space to Innovate pågår under hela H22 City Expo den 30 maj – 3 juli och är en av de över 200 programpunkter som tillsammans manifesterar stadens innovationsarbete.

H22 City Expo bjuder in besökarna att gå på upptäcktsfärd bland spännande välfärdsinnovationer och få en fördjupad berättelse kring ett antal av de hundratals initiativ som är resultatet av stadens långsiktiga investering i innovationsarbete hittills.

Besökarna får också ta del av själva utvecklingen av H22 som är namnet på det förändringsarbetet som togs beslut om 2019 och som kommer att fortsätta efter H22 City Expo mot stadens Vision 2035 – som man tog första initiativet till redan 2012.

Staden har tagit fram ett systematiskt tillvägagångssätt för att stötta och utveckla idéer från medarbetare. I dag finns över 300 initiativ i en öppen databas på stadens hemsida inom områden som skola, vård och omsorg, trygghet och arbetsmarknad. En del av dem har redan rönt stor uppmärksamhet. Se länk nedan för exempel.

– Vi är på en spännande förändringsresa i Helsingborg där vi bygger in innovationsförmåga i organisationen. Vi utforskar framtidens lösningar, och då krävs att vi skapar utrymme för förändringsarbetet, att vi samarbetar och har transparens. Nu börjar vi se resultat som kommer att ge samhällsvinster på många områden, säger Lisa Olsson, informations- och transformationschef i Helsingborgs stad.

Exempel på innovationer som visas på Space to Innovate:

Familjeliv: Samarbete efter separation (SES) – Innovation i Helsingborg

Om mej: App för ungdomars delaktighet (Ommej) – Innovation i Helsingborg

Arbetsmarknad: Emely – träna anställningsintervju med en robot – Innovation i Helsingborg

Undervisning i matte – men det började i fotbollen: Blickspårning för individualiserad matteundervisning – Innovation i Helsingborg

https://www.youtube.com/watch?v=bVEyFcFY-pU

Skola: https://innovation.helsingborg.se/initiativ/laiban-roboten-som-svarar-pa-forskolebarnens-fragor/

Skolmat: Hållbara och transparenta inköp av torsk med hjälp av blockkedjeteknik – Innovation i Helsingborg

Betongåtervinning: Staden utmanar betongbranschen – Innovation i Helsingborg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>