Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING iioote välkomnar IoT-Utvecklare från KYH!

iioote välkomnar IoT-Utvecklare från KYH!

Publicerat av: Redaktionen

Jonna Illikainen och Mimmi Klinthede studerar till IoT-Utvecklare på KYH yrkeshögskola i Göteborg och gör nu sin LIA under första halvåret 2021 hos iioote.

De kommer få bredda sina kunskaper och vara med i och genomföra verkliga kundprojekt med iiootes IoT-lösningar och IoT-plattformen WebIoT samt hårdvara.

En viktig aspekt som gjorde att Mimmi och Jonna valde iioote.

iioote välkomnar IoT-Utvecklare från KYH!

Jonna Illikainen och Mimmi Klinthede

Mimmi har bakgrund från servicearbeten med support och reparation av hemelektronik i fokus.

Hon har alltid varit intresserad av arbetet som görs i bakgrunden och kring den hårdvara som krävs, vilket också blev en drivande faktor i studiesökandet.

Mimmi tycker om smarta prylar i hemmet, att skruva, reparera eller experimentera med elektronik är något av det roligaste som finns, men tycker också om att fotografera, elektronisk musik och sina katter som präglar vardagen. Hon är något av en tekniknörd och försöker spela både på konsol och dator.

Jonna har tidigare erfarenheter från serviceyrken med inriktning bredbandssupport för privatpersoner med support för hårdvara. Hon gillar att skruva och testa hårdvara och även kunna se i systemen vad som händer vid konfiguration och felsökning. Utöver Jonnas teknikintresse så är hon pysslig som person med kärlek för hennes blommor som blir väldigt bortskämda samt ett stort intresse för träning även om familjen ligger henne närmst om hjärtat.

Mimmi och Jonna kommer jobba direkt i utvecklingsteamet där iioote jobbar agilt enligt scrum-metoden och uppgifter kommer variera över tiden men en röd tråd finns genom hela praktiken fram till examensarbete och leds främst tillsammans med Head of IoT Solutions Bertil Moberg.

Vi på iioote är enormt stolta att Mimmi och Jonna väljer att genomföra sin LIA och senare examensarbete hos oss och kommer hjälpa oss att få ytterligare en viktig dimension i vårt lösningstänk. Det är också spännande att få vara med och försöka ge dem en bra grund för deras fortsatta val av väg framåt inom Internet of Things som vi på iioote är lite av veteraner inom. Varmt välkomna till oss på iioote och vi alla ser fram emot spännande utmaningar med er!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>