Hem TEKNIK Innovation Camp låter elever slipa på idéer för det smarta hemmet

Innovation Camp låter elever slipa på idéer för det smarta hemmet

Publicerat av: Redaktionen

I torsdags samlades 100 gymnasieelever på Sliperiet för att tillsammans ta fram idéer kring hur det Smarta hemmet kan se ut i framtiden.

Eleverna kommer från flera olika program och årskurser på Dragonskolan. Under dagen får de prova på att jobba under tidspress med elever från andra program för att tillsammans kläcka en idé som ska vara användbar för en verklig Innovation Camp låter elever slipa på idéer för det smarta hemmetuppdragsgivare. En uppgift som ger eleverna en värdefull försmak av de utmaningar de kan komma att ställas inför i sitt kommande yrkesliv.

Innovation Camp är ett arrangemang som anordnas av Ung Företagsamhet, denna gång tillsammans med Dragonskolan och Umeå Energi.
Programmet under dagen leds av elever i årskurs 3 på Dragonskolan som läser en kurs i ledarskap.

– Vi kommer att sätta eleverna i situationer de inte riktigt är vana vid. De ska samarbeta med personer de inte känner och under tidspress komma fram till en lösning på ett konkret problem från näringslivet, förklarar Jonas Nordin, regionchef på Ung Företagsamhet.

Detta år är det Umeå Energi som vill ta del av ungdomarnas tankar och få hjälp i sin affärsutveckling.

– Vi arbetar hela tiden med att ge våra kunder en enklare vardag och regionen en hållbar framtid. Den här dagen ger oss våra framtida kunders syn på vilka tjänster och lösningar som är viktiga för dem, säger Helena Botold på Umeå Energi.

Eleverna från Dragonskolan kommer i slutet av dagen att visa upp sina idéer i ett mässformat, både för uppdragsgivaren och för gäster utifrån.

– Både vi lärare och eleverna ser fram emot dagen. De elever som var med förra året lyfte fram Innovation Camp som en av höjdpunkterna under skolåret, berättar Pernilla Öhrn från Dragonskolan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>