Nya innovativa samarbeten skapas mellan studenter och näringsliv på KMH X-Day
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Innovativa samarbeten skapas mellan studenter och näringsliv på KMH X-Day

Innovativa samarbeten skapas mellan studenter och näringsliv på KMH X-Day

Publicerat av: Redaktionen

Det har visat sig vara framgångsrikt att låta studenter samarbeta direkt med externa aktörer i olika delar av samhället.

Studenternas konstnärliga expertis hjälper till att bidra med nya kunskaper och möjliggör nya innovativa lösningar.

I morgon hålls den fjärde upplagan av KMH X-Day. Fokus är nya samarbetsmöjligheter i gränslandet mellan akademi, samhälle och näringsliv. Externa aktörer är på plats för att ta del av konstnärliga projekt och metoder, presentera möjliga samarbeten och framtidsspaningar inom sina områden samt diskutera utvecklingsområden inom musik och ljudfältet.

Nya innovativa samarbeten skapas mellan studenter och näringsliv på KMH X-Day

KMH X-Day hålls i Lilla salen på Kungl. Musikhögskolan med fokus är nya samarbetsmöjligheter i gränslandet mellan akademi, samhälle och näringsliv.

– Det konstnärliga perspektivet, konstnärens och musikerns metoder och arbetssätt, har ett stort värde i andra sammanhang.

-När studenter möter aktörer från andra delar av samhället uppstår inte bara spännande konstnärliga projekt utan även givande kunskapsutbyten och innovativa idéer, säger Emilie Lidgard projektledare för KMH X-Day och koordinator på KMH:s utbildnings- och forskningsavdelning.

– Genom att skapa en öppen miljö där akademi, samhälle och näringsliv kan mötas i utforskande samarbeten, kan vi ta oss an samhällsutmaningar och vi kan vara med och driva hållbar förändring, fortsätter Emilie Lidgard.

Programmet börjar 13:00, och rundas av med musik och frågestund – ”Ask me Anything” med paneldiskussion med musikentreprenörer från musikindustrins olika områden. På plats kommer bland annat Adam Taal, också känd som Adam Tensta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>