International Young Carers Conference 2021 – sista chansen för Early Bird
Hem Nyheter International Young Carers Conference 2021 – sista chansen för Early Bird

International Young Carers Conference 2021 – sista chansen för Early Bird

Publicerat av: Redaktionen

Under fyra halvdagar den 3-6 maj 2021 bjuder Nka, Eurocarers och Linnéuniversitetet in till den tredje internationella konferensen om barn som anhöriga/unga omsorgsgivare, som också är slutkonferensen för EU Horizon 2020-projektet Me-We.

International Young Carers Conference 2021 – sista chansen för Early Bird

Årets tema är ”Identify, Support, Listen to young carers” och denna gång kommer konferensen vara helt digital.

Sista dagen att registrera sig för Early Bird-pris är 31 mars.

Barn och unga som ger vård, stöd eller hjälp till en familjemedlem eller vän behöver synliggöras och få sina behov av stöd tillgodosedda. Konferensen kommer därför att fokusera på vilka konkreta åtgärder som krävs för att barn och unga som är anhöriga ska kunna nå sin fulla potential utan att påverkas negativt av omsorgsansvaret.

Under konferensen kommer forskare, beslutsfattare och unga omsorgsgivare från flera olika länder dela med sig av kunskap, projekt och egna erfarenheter. Deltagarna kommer bland annat få ta del av strategier som har implementerats i olika länder och få veta mer om ny forskning inom området.

– Konferensen kommer vid en kritisk och viktig tidpunkt när många unga omsorgsgivare runt om i världen gör omfattande insatser för att stödja sina nära och kära. Till följd av covid-19-pandemin känner många sig isolerade och deras egen hälsa och framtida livschanser riskerar att äventyras. Konferensen är ett utmärkt tillfälle för alla som arbetar med och för barn i utsatta situationer att samlas, engagera sig och tillsammans lära hur vi på bästa sätt kan utveckla och implementera policyer och evidensbaserade metoder och främja forskning som möjliggör att unga omsorgsgivare blir erkända, lyssnade till och får stöd. Detta är våra centrala teman för konferensen. Vi på Nka är väldigt glada över att få anordna konferensen tillsammans med Eurocarers i syfte att lyfta allt viktigt arbete som görs i Sverige och de nordiska länderna när det gäller barn som anhöriga, och att få arbeta tillsammans med våra internationella kollegor för att ytterligare förbättra situationen för unga omsorgsgivare, säger Elizabeth Hanson, FoU-ledare vid Nka och professor vid Linnéuniversitetet.

Konferensen vänder sig till forskare, beslutsfattare, personal, organisationer, anhöriga och andra som är intresserade av att lära sig mer om barn som anhöriga/unga omsorgsgivare.

Konferensen kommer vara helt digital och i samband med föreläsningarna kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig (sista anmälningsdag är 27 april 2021)
Program: Klicka här för att läsa/ladda ner det preliminära programmet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>