Hem NYHETER Invigning av bibliotekets nya digitala filmkanal – blir först i Sverige

Invigning av bibliotekets nya digitala filmkanal – blir först i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Onsdagen den 12 april kl. 13:30 inviger biblioteket i Vaggeryd sin nya digitala filmkanal Cineasterna.

Biblioteket blir därmed först i Sverige med en kanal för strömmad film.

Invigning av bibliotekets nya digitala filmkanal – blir först i Sverige– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kommuninvånare den här tjänsten. Fler och fler ser film digitalt och då behöver biblioteket ett komplement eller alternativ till fysiska DVD-filmer.  Nu kan man från Vaggeryds bibliotek strömma film från hela världen. Dygnet runt, säger Lo Claesson, bibliotekschef i Vaggeryds kommun.

För att få tillgång till streamingtjänsten måste man ha ett lånekort med pinkod. Till en början kommer det inte att kosta något och man kommer att kunna ta del av tjänsten hemifrån. Vid lansering kommer det att finnas cirka 300 filmer att välja mellan.

– Vi vill gärna visa på det stora utbudet av bra film som kanske inte alltid marknadsförs så mycket i media. När vi lanserar tjänsten kommer man att kunna välja mellan 300 filmer. Målet är att, inom några veckor, ha cirka 1000 filmer att erbjuda, säger Lo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>