Hem Teknik IST och Microsoft i nytt samarbete kring skolan

IST och Microsoft i nytt samarbete kring skolan

Publicerat av: Redaktionen

Skolans digitaliseringsresa fortsätter.

IST och Microsoft inleder nu ett partnerskap som syftar till att förbättra den digitala lärandemiljön i landets skolor.

Första steget är en integration mellan skolprodukterna IST Lärande och Office 365 Education/OneNote.

– För att skapa en fungerande digital lärmiljö spelar både digitala verktyg och kunskapsutveckling en viktig roll. Eftersom många skolor använder Microsofts och IST:s produkter känns det fantastiskt bra att vi nu kan samarbeta och erbjuda en gemensam lösning, säger Oskar Schröder, Head of Business Unit Labs på IST.

Många fördelar

OneNote, som ingår i plattformen Microsoft Office 365, är en digital anteckningsbok för att organisera och samarbeta elever och lärare emellan. I och med integrationen kopplas lösningen ihop med lärplattformen IST Lärande och svenska skolans läroplan. Elever och lärare interagerar och producerar innehåll i Microsoft Office 365/OneNote, samtidigt som de via IST Lärande hanterar planering, uppföljning och dokumentation av elevens prestationer.

IST och Microsoft i nytt samarbete kring skolan

– Det är viktigt att den teknik som används i klassrummet främjar både lärande och kreativitet. Samarbetet mellan IST Lärande och Microsoft bidrar till just detta genom att öppna upp för nya sätt att samarbeta och utvecklas i en digital lärandemiljö. Med OneNote kan lärare och elever planera och följa upp undervisningen på ett smart sätt, säger Joke Palmkvist, affärsområdeschef skola och högre utbildning på Microsoft i Sverige.

Lärarna kan göra allt från att dela ut uppgifter till att utvärdera eleverna på ett strukturerat sätt via systemet. Eleverna kan exempelvis få sina uppgifter, lämna in dem när de är klara och ta del av lärarens omdömen på en och samma plats.

– Det finns många fördelar, inte minst frigör det tid för lärarna att ägna sig åt lärandet och eleverna. Integrationen med Microsoft är också viktig i den aspekten att eleverna får nytta av de kunskaper de förvärvar även när de kommer ut i arbetslivet, säger Tommy Eklund, CEO på IST.

IST Lärande

IST Lärande är en lärplattform som förbättrar samverkan mellan lärare, elever, vårdnadshavare och rektorer, genom fullt integrerade verktyg för planering, bedömning, omdöme och kommunikation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>