Karlstads kommun i topp bland mest attraktiva arbetsgivare för unga lärare
Hem UTBILDNING Karlstads kommun i topp bland de mest attraktiva arbetsgivare för unga lärare

Karlstads kommun i topp bland de mest attraktiva arbetsgivare för unga lärare

Publicerat av: Redaktionen

I en ny återkommande studie från Universum har unga lärare röstat fram sina drömarbetsgivare.

Resultatet visar att Karlstads kommuns skolor hamnar på en 14:e plats.

Varje år röstar Sveriges unga yrkesverksamma fram sina drömarbetsgivare i en studie gjord av Universum. Rankningen baseras på en omfattande enkätundersökning, där de får bedöma olika aspekter såsom arbetsmiljö, karriärmöjligheter, företagskultur, löneförmåner och företagets övergripande rykte. Resultaten används sedan för att ranka företagen och ge unga yrkesverksamma en översikt över de bästa arbetsgivarna i landet.

Karlstads kommun i topp bland mest attraktiva arbetsgivare för unga lärareI kategorin förskollärare och lärare hamnar Karlstads kommun i år på plats 14, vilket är tretton placeringar bättre än i fjol. Totalt konkurrerar kommunen med 290 andra kommuner och omkring 1500 privata huvudmän inom skolans värld.

–Vi är såklart väldigt glada och stolta över att få en så bra placering på topp 50-listan. Det är ett kvitto för alla de riktade insatser vi gör för att attrahera, behålla och stärka vår personal, säger Sofia Asplund, HR-chef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Årets undersökning genomfördes från september 2022 till juni 2023 och besvarades av drygt 16 000 yrkesverksamma. Det respondenterna i år tycker är viktigast vid val av arbetsgivare är lön och trygg anställning, bra balans mellan arbetsliv och privatliv, flexibla arbetsvillkor samt respekt och vänlighet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>