Hem NYHETER Lärande i Sverige utökar användningen av Skolon för alla skolor i Lärandegruppen

Lärande i Sverige utökar användningen av Skolon för alla skolor i Lärandegruppen

Publicerat av: Redaktionen

Lärande i Sverige började att använda Skolon för sina lärare och elever på Erlaskolorna redan 2016.

Nu utökas användningen av digitala verktyg och läromedel genom Skolon även för Lärandegruppens övriga skolor, vilket innebär att ytterligare 3400 användare nu kommer att förenkla sitt digitala lärande.

Lärande i Sverige utökar användningen av Skolon för alla skolor i Lärandegruppen

Lärande i Sverige arbetar aktivt med digitalisering, vilket tydligt syns i friskolekoncernens vision om en framgångsrik skola och även årets nominering för Guldtrappan.

Arbetet med Skolon på grundskolorna har gett både lärare och elever en enklare digital vardag genom att samla alla digitala lärresurser och licenser på ett och samma ställe.

Nu blir detta även verklighet för gymnasiet, samt skolorna inom Magnetica Education som till nästa termin kommer att vara en del av Lärandegruppen.

– Vi har haft ett nära och mycket bra samarbete med Lärande i Sverige sedan starten 2016. Att Lärande i Sverige nu aktiverar Skolon även för gymnasiet och sina nytillkomna skolor är verkligen ett kvitto på att det digitala arbetet i klassrummet har varit möjligt att förenkla. Vi är mycket glada över att välkomna hela Lärandegruppen till Skolon, berättar Sebastian Matuska, affärsområdeschef för Skolon.

– Vårt mål är att erbjuda en effektiv digital arbetsmiljö för alla, både för våra lärare och elever, vilket vi sett tydligt med arbetet med Skolon i grundskolorna. Nu väljer vi att även aktivera Skolon för gymnasiet och våra övriga skolor. En stor anledning till detta är Skolons uppdaterade datavisualiseringsverktyg som kommer att ge oss ännu bättre stöd och nya insikter i vårt digitala dagliga arbete, avslutar Ole Lidegran, IT-chef för Lärande i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>