Lanserar gymnasieskolor med Youtube-stjärnorna Natti & Jacob

Folkuniversitetet lanserar nya gymnasieskolor i Göteborg, Uddevalla och Varberg med kampanjen Old Schooling It. Influerarna Nathalie ”Natti” Danielsson och Jacob Öman lajvar äldre tiders skola i en Youtube-serie som väver samman kunskap och nöje.

Youtube-stjärnorna Natti & Jacob har fått testa hur det var att gå i skolan förr. Foto: Folkuniversitetet

– Old Schooling It bygger på att Natti och Jacob upplever hur det var att gå i skolan förr i tiden. På ett underhållande sätt visualiserar vi kontrasten till de moderna gymnasieskolor som Folkuniversitetet nu startar, säger Johan Andersson, Creative Director på Profil Kommunikation.

Resultatet är en Youtube-serie i sex avsnitt där tittaren får inblick i allt från att tjejer inte fick gå i skolan förr till vilka metoder som användes för att bestraffa 20-talets elever och de tekniska hjälpmedel som fanns i klassrummen på 80-talet.

– Vi ville skapa en berättelse om hur skolan har förändrats genom tiderna och paketera den på ett sätt som får generation Z att vilja ta del av innehållet och uppmärksamma det faktum att det finns ett nytt alternativ på marknaden, säger Johan Andersson.

– Natti och Jacob är klockrena för Old Schooling It eftersom de har så mycket energi och är tillräckligt orädda för att ta sig an en så galen idé, fortsätter han.

Natti och Jacob har hundratusentals följare på till exempel Youtube, Instagram och Snapchat. Natti är även känd från ”Sommaren efter nian”, en egen programserie på SVT, och har jobbat med stiftelsen Friends som har i uppdrag att stoppa mobbning i skolor och idrottsföreningar.

Old Schooling It har premiär den 21 oktober kl. 21. Se trailern nedan.