Hem På gång Lärarstiftelsens stipendium Innovationer för lärande utlyses

Lärarstiftelsens stipendium Innovationer för lärande utlyses

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det dags att söka stipendium för Innovationer för lärande.

Stipendier ges till projekt och utvecklingsarbete där lärare tillsammans utvecklar undervisningsmetoder för att främja barns och ungdomars lärande.

Lärare som är pedagogiska innovatörer inom skolan behöver uppmärksammas! Många lärare prövar idag olika alternativa arbetssätt för att finna nya sätt att främja barns och ungdomars lärande.

Lärarstiftelsens stipendium Innovationer för lärande utlysesStipendiet ges till lärare som har påbörjat ett utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och som behöver ekonomiskt stöd för att kunna genomföra utvecklingsarbetet med hög kvalitet.

Ett syfte med stipendiet är att stärka lärarprofessionen och att verksamheten utvecklas till att bli kollektiv. Resultatet av arbetet ska komma fler till del varför det ska dokumenteras och en presentation göras som gör det möjligt för andra att dra lärdom av de nya kunskaperna.

Stipendiet kan ge möjlighet till tjänstledighet (enstaka dagar eller nedsättning under längre tid), möjlighet att förlägga arbete på annan ort än hemorten, erfarenhetsutbyte med kollegor, bildande av nätverk osv. Behöriga att söka är yrkesverksamma lärare med lärarexamen.

Stipendium kan utgå med upptill 100 000 kronor och utdelas till två eller flera samsökande kollegor.

Ansökan sker på Lärarstiftelsens hemsida: www.lararstiftelsen.se. Sista ansökningsdag 23 april, 2017.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>