Hem EVENT Lärare, rektorer och SYV: Välkomna på föreläsning om Framtidens arbetsmarknad!

Lärare, rektorer och SYV: Välkomna på föreläsning om Framtidens arbetsmarknad!

Publicerat av: Redaktionen

Du som är lärare, rektor eller studie- och yrkesvägledare bjuds på inspirerande föreläsningar hos expectrum.

Denna gång i samarbete med Jobba i Västerås, då verksamhetschef Björn Nordén berättar om Framtidens arbetsmarknad.

Förändringar av arbetsmarknad och yrken är inget nytt. Att allt sker samtidigt i alla branscher är däremot helt nytt. Den fjärde industriella evolutionen och den globala digitaliseringen revolutionerar jobben och gränsen mellan människa och maskin suddas ut.

Lärare, rektorer och SYV: Välkomna på föreläsning om Framtidens arbetsmarknad!

Vi har stora grupper som går ut gymnasiet med ofullständiga betyg, vi har stora skillnader mellan stad och landsort, vi har en stor grupp nyanlända och vi har områden i Sveriges större städer som i hög grad redan nu står utanför.

Alla tekniska framsteg ger oss en möjlighet till att bekämpa fattigdom, klimathot och ohälsa. Aldrig förr har vi haft så goda förutsättningar till att slippa farliga, smutsiga och tråkiga arbetsuppgifter. Vi kommer istället kunna göra fler saker som vi tycker om och arbeta med saker som verkligen gör skillnad.

Frågan är om vi går en framtid till mötes som är ljus, mörk eller både och?

Expectrum erbjuder denna föreläsning som ett led i sitt uppdrag att bidra till kompetensförsörjning inom teknik. Föreläsningen är kostnadsfri och hålls under två tillfällen, 20 september och 17 oktober, kl. 15.00.

Anmälan här, sista anmälningsdag 18 september och 15 oktober. Välkommen!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>