Läromedelsförfattarna på Svenska Dagbladet Debatt: ”Lagstifta om läromedel till alla elever”
Hem PEDAGOGSNACK Läromedelsförfattarna på Svenska Dagbladet: ”Lagstifta om läromedel till alla elever”

Läromedelsförfattarna på Svenska Dagbladet: ”Lagstifta om läromedel till alla elever”

Publicerat av: Redaktionen

Elevers rätt till läromedel bör skrivas in i skollagen och lärare bör få bättre möjligheter att välja läromedel, det skriver Läromedelsförfattarna i dagens Svenska Dagbladet.

Alla elevers rätt till läromedel bör snarast skrivas in i skollagen.

Läromedelsförfattarna på Svenska Dagbladet Debatt: ”Lagstifta om läromedel till alla elever”

Läromedelsförfattarna vill se elevers rätt till läromedel skrivas in i skollagen. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet / iStock

Samtidigt bör lärare få bättre möjlighet att välja läromedel genom ett klargörande i läroplanerna. Det är budskapet från Läromedelsförfattarnas ordförande Per Kornhall och förbundsdirektör Frida Engman på Svenska Dagbladets debattsida.

”Reformförslagen finns redan klara och det politiska stödet är massivt. Regeringen har genom sin nya budget­satsning visat att den tar läromedels­bristen på allvar. Nästa steg bör vara att skolminister Lotta Edholm snarast lägger fram läromedels­utredningens avgörande förslag för riksdagen.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>