Lättläst skönlitteratur – nu mer lättillgängligt för SFI/SvA-elever

Tillsammans med Vilja förlag lanserar ILT Inläsningstjänst Viljas digitala bokhylla.

Tjänsten gör det möjligt för elever att lyssna på e-böcker från Vilja förlag och samtidigt få tillgång till texten och illustrationerna digitalt.Lättläst skönlitteratur – nu mer lättillgängligt för SFI/SvA-elever 1

– Vår ambition är att göra den lättlästa vuxenlitteraturen från Vilja tillgänglig för betydligt fler genom den digitala bokhyllan. Det digitala formatet, med text som kompletteras med ljud, förenklar läsning, språkförståelse och språkinlärning, säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst.

Böcker finns på alla SFI-nivåer och titlarna spänner över många intresseområden. Till varje bok finns kostnadsfritt arbetsmaterial att ladda ned – både studiematerial för eleverna och lärarhandledning. Viljas digitala bokhylla är ett komplement till andra läromedel för elever som håller på att lära sig svenska.

– Tjänsten vänder sig bland andra till SFI-anordnare, skolor med SvA och språkintroduktion eller andra institutioner för unga vuxna och vuxna. De kan enkelt abonnera på tjänsten Viljas digitala bokhylla och integrera den i sin egen digitala plattform, säger Lina Nordstrand, förlagschef på Vilja förlag.

Post Comment