Lekolar inleder samarbete för barn och ungas hälsa
Hem Nyheter Lekolar inleder samarbete för barn och ungas hälsa

Lekolar inleder samarbete för barn och ungas hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Barn och ungas hälsa är långt ifrån på topp.

Lekolar inleder samarbete för barn och ungas hälsaEnligt Generation Peps senaste undersökning, Pep-rapporten 2020, är det endast 2 av 10 svenska barn och ungdomar som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag.

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att engagera sig för att främja rörelseglädje och hälsosamma kostvanor som nu. Lekolar blir nu en del av Generation Peps folkrörelse för att inspirera fler barn och unga till en hälsosam livsstil.

Lekolar är marknadsledande leverantör av lärmiljöer och pedagogiskt material till förskolor och skolor. Dem har under 50 år samlat på sig kunskap och erfarenhet av barns lärande och utveckling. En viktig förutsättning för lärande är fysisk aktivitet. Lekolar har sedan länge stöttat och varit del av olika initiativ för en skola i rörelse, där vi bland annat tagit fram olika aktivitetspaket och material för ”brain breaks” för att nämna några.

– Vi är stolta över att vara samarbetspartner till Generation Pep och tillsammans arbeta för ökad rörelseglädje i skolor och förskolor, ett väldigt viktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Vi tar nu vår mission, att få varje unge att blomma, ett steg längre genom att tillsammans arbeta för att skapa bättre förutsättningar för barns hälsa och inlärning, säger David Persson, VD på Lekolar.

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som funnits sedan år 2016. Tillsammans med bland andra Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten och 400 andra företag, organisationer och myndigheter arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

– Det är jättekul att Lekolar väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måste kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, säger Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>